Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van 2 Hoppinpunten op Brugsesteenweg in Roeselare

Aanleg van 2 Hoppinpunten op Brugsesteenweg in Roeselare

Op maandag 21 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag met de aanleg van 2 Hoppinpunten op de Brugsesteenweg (N32) in Roeselare. “Dankzij die Hoppinpunten stap je in de toekomst vlot over van het ene op het andere vervoermiddel, hier op de Brugsesteenweg”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Ook de fietspaden langs de Brugsesteenweg worden aangepakt. Tijdens de werken is doorgaand verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind oktober 2023.

Twee Hoppinpunten op Brugsesteenweg

Sinds februari 2023 wordt er gewerkt aan de waterleiding op de Brugsesteenweg. Die werken worden net na het bouwverlof afgerond. Daarna gaat Wegen en Verkeer aan de slag met de aanleg van 2 Hoppinpunten. Die Hoppinpunten komen tussen de Rotsestraat en de Rolariusweg en in de toekomst stapt u er vlot over van het ene op het andere vervoermiddel. 

Minister Peeters: “De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoermiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoermiddel over te stappen”.

Veilige fietspaden

Daarnaast wordt de parkeerstrook tussen de Wijnendalestraat en de Rotsestraat ook omgevormd tot een fietspad van 2 meter breed, in beide richtingen. Hier komt ook een nieuwe laag asfalt. Zo fietst u vlot en veilig op de Brugsesteenweg.

Werken vanaf 21 augustus

De aannemer gaat aan de slag op maandag 21 augustus met fase 1, in de rijrichting van Roeselare. Een maand later wisselt hij van kant en werkt hij in fase 2, in de rijrichting van Lichtervelde. Volgens de huidige planning zijn de werken eind oktober 2023 achter de rug.

Doorgaand verkeer mogelijk

Tijdens de werken kan het verkeer in beide richtingen voorbij de werfzone rijden. In fase 1 rijdt verkeer richting Roeselare op de middenstrook, in fase 2 doet verkeer richting Lichtervelde hetzelfde. Ook fietsers kunnen gewoon op de Brugsesteenweg blijven rijden. Zij fietsen in een afgebakende zone, afgescheiden van het verkeer. Aan de zijde waar de aannemer niet werkt, kunnen fietsers gewoon het fietspad gebruiken.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/roeselare.