Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg turborotonde Stayen op schema

Aanleg turborotonde Stayen op schema

Sinds eind april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rotonde aan het voetbalstadion Stayen in Sint-Truiden. Ze wordt omgevormd tot een turborotonde met veilige fietspaden en oversteekplaatsen. Dat moet zowel de verkeersdoorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren als de fietsveiligheid vergroten. De werken verlopen vlot en zitten op schema. Vanaf maandag 20 juni kan verkeer over de grotendeels afgewerkte turborotonde rijden, zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer. De aannemer werkt vanaf dan tot aan het bouwverlof aan de Tiensesteenweg richting centrum Sint-Truiden. Gemotoriseerd verkeer richting centrum volgt zo lang een omleiding via de Haspengouwlaan en de Montenakenweg.

Vanaf 20 juni werken op Tiensesteenweg zijde centrum

Wegen en Verkeer bouwt sinds eind april de rotonde van de Zoutleeuwsesteenweg met de Tiensesteenweg en de Haspengouwlaan om tot een turborotonde met extra capaciteit. De werken zitten op schema. De vernieuwde rotonde en de veilige fietspaden zijn al grotendeels afgewerkt. Vanaf 20 juni tot aan het bouwverlof wordt gewerkt aan de zuidkant van de Tiensesteenweg richting het centrum van Sint-Truiden. Fietsers kunnen al grotendeels gebruik maken van de vernieuwde fietspaden rondom de rotonde.

Minderhinder-maatregelen: rotonde grotendeels open voor verkeer, nog omleiding richting centrum Sint-Truiden

Vanaf maandag 20 juni 2022 werkt Wegen en Verkeer verder aan de Tiensesteenweg richting het centrum van Sint-Truiden. Gemotoriseerd verkeer kan over de grotendeels afgewerkte rotonde rijden. Afslaan richting het centrum is nog niet mogelijk vanop de rotonde. Om het centrum te bereiken is er een omleiding via de Haspengouwlaan en de Montenakenweg voorzien. Fietsers gebruiken de nieuwe fietspaden rond de turborotonde.

Vooruitblik: aanleg bypass en ventweg 

Bij de start van het bouwverlof is de rotonde grotendeels klaar en is verkeer richting het centrum van Sint-Truiden opnieuw mogelijk. Begin augustus 2022 wordt vervolgens de bypass aangelegd voor doorgaand verkeer vanuit Tienen richting Luik. Later volgt nog de aanleg van de ventweg, voor de ontsluiting van het lokaal verkeer. Daarvoor dienen voorafgaandelijk ook nog enkele nutswerken te gebeuren.
 
Opgelet: De werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer of door andere werfomstandigheden kan de planning nog wijzigen.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/sint-truiden