Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg oversteekplaats en aanpassing rijweg op Turnhoutsebaan (N12) in Schilde ter hoogte van bushalte Schanslaan

Aanleg oversteekplaats en aanpassing rijweg op Turnhoutsebaan (N12) in Schilde ter hoogte van bushalte Schanslaan

Vanaf maandag 27 november voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde. Ter hoogte van de bushalte Schanslaan wordt een oversteekplaats voor voetgangers aangelegd. Daarnaast gebeurt er ook een aanpassing aan de rijweg in de richting van Wijnegem. De werken duren ongeveer een maand, tot vrijdag 22 december. Verkeer op de Turnhoutsebaan blijft tijdens de werken steeds mogelijk in beide richtingen.  

“Op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de bushalte Schanslaan komt een oversteekplaats voor voetgangers zodat zij hier op een veiligere manier de rijweg kunnen oversteken. De oversteekplaats wordt uitgerust met een middeneiland tussen de beide rijstroken en een zebrapad”, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Om hiervoor ruimte te maken, komt er een verdrijvingsstrook in het midden van de rijbaan. Daarnaast gebeurt er ook een aanpassing aan de rijstrook richting Wijnegem. Kort na het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Prins Boudewijnlaan bevindt zich een lichte knik in het tracé van de rijweg. Die wordt rechtgetrokken. Tegen het einde van de werken wordt in de werfzone ook een nieuwe toplaag asfalt aangebracht.

Beperkte verkeershinder

De werken beginnen vanaf maandag 27 november en duren onder voorbehoud van de weersomstandigheden tot vrijdag 22 december. Tijdens deze periode geldt op de Turnhoutsebaan een gewijzigde verkeerssituatie waarbij steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Het verkeer komende van Zoersel richting Wijnegem heeft steeds doorgang op de Turnhoutsebaan langs de werfzone. Het verkeer komende van Wijnegem richting Zoersel rijdt vanaf het kruispunt met de Liersebaan over de parallelbaan van de Turnhoutsebaan. De huidige rijrichting van de parallelbaan wordt daarvoor tijdelijk omgedraaid. Op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Liersebaan zullen tijdelijke verkeerslichten het verkeer regelen. Het fietspad langs de kant richting Zoersel wordt afgesloten. Fietsers steken over aan het kruispunt met de Liersebaan. Het fietspad langs de zijde richting Wijnegem wordt tijdelijk dubbelrichting. De Louis Mariënlaan is met de fiets niet bereikbaar vanaf de Turnhoutsebaan. Lokaal fietsverkeer naar de Louis Mariënlaan en de achterliggende straten volgt een korte omleiding via het fiets- en wandelpad langs de Antitankgracht en de Schanslaan.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/schilde.