Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuwe toplaag asfalt in Vissenaken en Binkom op de Aarschotsesteenweg-Tiensesteenweg (N223)

Aanleg nieuwe toplaag asfalt in Vissenaken en Binkom op de Aarschotsesteenweg-Tiensesteenweg (N223)

De zones met gietasfalt die in juli door een aannemer werden gefreesd, krijgen in drie avonden/nachten tijd een nieuwe toplaag asfalt. Vanaf maandagavond 21 september (20u) werkt de aannemer 2 avonden en nachten in Vissenaken tot woensdagochtend 23 september. Aansluitend vanaf woensdagavond 23 september (20u) tot donderdagochtend (6u) 24 september krijgt de zone in Binkom een nieuwe toplaag asfalt. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen worden in beide werfzones tijdelijk een aantal zijstraten of een kruispunt afgesloten. Omwonenden kunnen lokaal omrijden. Het doorgaand verkeer wordt tussen 21 en 24 september in beide richtingen vanuit Tienen omgeleid naar de Tiensesteenweg (N3) en de Spoordijk in Kessel-Lo (N292) om via de Diestsesteenweg (N2) aan de Kop van Kessel-Lo terug richting Gouden Kruispunt in Tielt-Winge te rijden.

Volg de werken online

 

Op beide locaties wordt de bestaande verharding op het wegdek gefreesd en wordt een nieuwe toplaag asfalt aangelegd. Tijdens de freeswerken is er geluidshinder mogelijk voor omwonenden in de buurt van de Aarschotsesteenweg/Tiensesteenweg.  Er is geen plaatselijk verkeer mogelijk tijdens de werktijden tussen 20u-6u. Omwonenden kunnen zich met de wagen wel voorzichtig verplaatsen buiten de werktijden overdag.
 

Werken ‘s avonds en ‘s nachts vanaf 21 september

 • Zone Vissenaken - werken vanaf 21/9 (20u)  tem 23/9 (6u):
  De afgesloten werfzone over 1,7 km start voor het kruispunt Kumtichstraat en Metselstraat met de Aarschotsesteenweg (N223) tot voor het kruispunt met de Oude Aarschotsebaan/Elzenbosveld.
  De volgende zijstraten hebben dan ook gedurende twee avonden/nachten geen toegang tot de Aarschotsesteenweg (N223):

  • Kruispunt Kumtichstraat en Metselstraat 

  • Dienemsestraat x Twaalf Apostelenstraat

  • Kaasweg x Deken Rochettelaan

  • Inrit Rozenhof (moeilijke toegang)

In Vissenaken wordt er voor een aantal straten met éénrichtingsverkeer in de buurt van de werfzone tijdens de werken tijdelijk dubbelrichtingsverkeer ingesteld. Dat geldt voor de Waterstraat en de Metselstraat.

 • Zone Binkom - werken vanaf 23/9 (20u) tem 24/9 (6u):
  Afgesloten werfzone over  +/- 600m tussen de Helstraat en de Brusselstraat. De kruispunten van de Tiensesteenweg (N223) met de Boutersemstraat en de Helstraat en het kruispunt met de Kerkstraat en de Brusselstraat blijven open voor verkeer.
  De volgende zijstraten zullen dan ook gedurende een nacht geen toegang hebben tot de Tiensesteenweg (N223):

  • Kasteelstraat

Bekijk de kaart met werfzone, afgesloten zijstraten en omleiding tijdens de werken in Vissenaken en Binkom.