Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuwe persleiding langs E17 in Kortrijk

Aanleg nieuwe persleiding langs E17 in Kortrijk

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe persleiding naast de E17 in de rijrichting Frankrijk, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van het bouwverlof. 

Nieuwe persleiding naar bufferbekken

Niet ver van ‘t Ei, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk, staat er een pompstation naast de E17. Het water wordt daar nu afgevoerd richting Kortrijk centrum. Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar het nieuwe bufferbekken dat werd aangelegd in ‘t Ei. Op die manier laten we het water vertraagd afvoeren en geven we het de kans te infiltreren in het bufferbekken. 

Beperkte hinder

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er 1 rijstrook worden ingenomen op de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft 1 rijstrook beschikbaar. De werken duren tot 19 juli. Er zal gedurende 1 weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit nr. 2 volledig zal afgesloten zijn. Die datum is nog niet bekend. Verdere communicatie daarover volgt. 

Meer weten? 

Alle info over de werken is te vinden op wegenenverkeer.be/kortrijk.