Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuwe fietsoversteek op Lessiusstraat (N115) in Brecht

Aanleg nieuwe fietsoversteek op Lessiusstraat (N115) in Brecht

Vanaf maandag 15 november 2021 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een nieuwe fietsoversteek op de Lessiusstraat (N115) in Brecht, ter hoogte van het kruispunt met de Broeckhovenstraat. De werken zullen twee weken duren. Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer op de Lessiusstraat. Verkeer richting de E19 blijft steeds mogelijk, verkeer richting Sint-Lenaarts moet een lokale omleiding volgen.

Veilige fietsoversteek

Op de Lessiusstraat komt er ter hoogte van het kruispunt met de Broeckhovenstraat een nieuwe fietsoversteek. Fietsers zullen hier na afloop van de werken vlotter en veiliger de weg kunnen oversteken van en naar de Broeckhovenstraat. De oversteekplaats wordt uitgerust met een middeneiland en langs de kant van de Broeckhovenstraat wordt ook een stukje fietspad mee vernieuwd.
 

Omleiding richting Sint-Lenaarts

De werken starten vanaf maandag 15 november en zullen twee weken duren. Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer op de Lessiusstraat (N115). Verkeer komende van Sint-Lenaarts richting centrum Brecht / E19 blijft steeds mogelijk. Verkeer in de andere richting, naar Sint-Lenaarts, moet tijdelijk een omleiding volgen via De Ring (N115b), N133 en Molenheiken. Fietsers en voetgangers kunnen ter hoogte van de werken steeds passeren, al zullen fietsers soms even moeten afstappen en naar de overkant gaan.  
 

Weersgevoelig

Opgelet, deze werken zijn weersgevoelig. Bij ongunstige weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/brecht.