Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuwe bushaltes Steenweg op Diest (N19) ter hoogte van Everdongenlaan in Turnhout

Aanleg nieuwe bushaltes Steenweg op Diest (N19) ter hoogte van Everdongenlaan in Turnhout

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 30 mei met de aanleg van nieuwe bushaltes ter hoogte van de Everdongenlaan langs de Steenweg op Diest (N19) in Turnhout. De nieuwe haltes moeten voor meer reiscomfort zorgen. De werken duren in totaal vijf weken en zullen weinig hinder met zich meebrengen.

Tussen bushaltes ‘Ceka’ en ‘Oprit brug E34’ langs de Steenweg op Diest zit vandaag een aanzienlijke afstand. Om het reiscomfort te verhogen, zorgt AWV voor de aanleg van nieuwe haltes tussen de twee stopplaatsen. De bushaltes worden ter hoogte van de Everdongenlaan aangelegd. De nieuwe haltes worden zo ingericht dat ze toegankelijk zijn voor onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden.

Werken duren vijf weken, weinig hinder voorzien

De aanleg van de nieuwe haltes start op dinsdag 30 mei en duurt in totaal vijf weken. Eerst zorgt de aannemer voor een halte aan de kant van de Everdongenlaan. Die ingreep duurt drie weken. Vervolgens is de halte aan de kant van de Steenweg op Zevendonk aan de beurt. Die werken nemen twee weken in beslag. Het gemotoriseerd verkeer kan steeds doorrijden langs de N19 via één rijstrook in elke rijrichting. 

Fietsers en voetgangers kunnen de wefzone echter niet volledig passeren. Richting Zevendonk zijn het fiets- en voetpad toegankelijk voor beide richtingen, richting Turnhout buig je rechtsaf om achterdoor te rijden via fietsenwinkel Rik Matheussen. 

De werken hebben geen invloed op de dienstregeling van De Lijn. Op de N19 wordt ter hoogte van de Everdongenlaan richting Turnhout een tijdelijke halte ingericht, in afwachting van de nieuwe haltes.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/turnhout.