Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg middengeleider op Lichterveldsestraat (N35) in Koolskamp, verkeer omgeleid vanaf maandag 6 september

Aanleg middengeleider op Lichterveldsestraat (N35) in Koolskamp, verkeer omgeleid vanaf maandag 6 september

Vanaf maandag 6 september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Lichterveldestraat (N35) in Koolskamp, ter hoogte van het kruispunt met de Knijffelingstraat. Hier komt een middengeleider die ervoor zorgt dat auto’s automatisch vertragen bij het binnenrijden van de bebouwde kom. Tijdens de werken wordt de Lichterveldsestraat plaatselijk volledig afgesloten. Zowel auto’s als fietsers moeten tot begin november een omleiding volgen.

‘Poorteffect’ bij binnenrijden bebouwde kom
De middengeleider komt aan de rand van de bebouwde kom van Koolskamp te liggen. Zo ontstaat een ‘poorteffect’, waarbij auto’s die van de E403 komen automatisch vertragen voor ze Koolskamp binnenrijden.

Omleidingen voor auto’s en fietsers
De werfzone ter hoogte van de Knijffelingstraat wordt helemaal afgesloten tijdens de werken.  Zowel auto’s als fietsers moeten een omleiding volgen tot het einde van de werken. Volgens de huidige planning is dat tot begin november 2021. 

  • Autoverkeer moet in beide richtingen omrijden via de Brugsesteenweg (N50), Pittemsestraat/Oostlaan (N37) en de op- en afritten van de E403.
  • Als fietser volg je in beide richtingen een korte omleiding via het Dorpsplein, Diksmuidse Boterweg en de Holdestraat. 

De laatste informatie over de werken is te vinden op wegenenverkeer.be/ardooie

AANLEG MIDDENGELEIDER OP LICHTERVELDSESTRAAT IN KOOLSKAMP, VERKEER OMGELEID VANAF MAANDAG 6 SEPTEMBER