Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg middengeleider op kruispunt Oostlaan (N37) en Wezestraat in Ardooie van 12 tot 16 februari

Aanleg middengeleider op kruispunt Oostlaan (N37) en Wezestraat in Ardooie van 12 tot 16 februari

Tussen 12 en 16 februari legt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer een middengeleider aan op het kruispunt van de Oostlaan (N37) met de Wezestraat in Ardooie. Tijdens de werken wordt verkeer langs de werfzone geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Met deze werken verhogen we de verkeersveiligheid voor overstekende fietsers.

Aanleg van middengeleider

Wegen en Verkeer legt een middengeleider aan op het kruispunt van de Oostlaan met de Wezestraat in Ardooie. Dit kruispunt maakt deel uit van een belangrijke schoolroute. Met de heraanleg worden er verkeerseilanden voorzien op de middelste rijstrook van de Oostlaan. Op die manier kunnen fietsers de Oostlaan in twee bewegingen oversteken en zich tussendoor veilig opstellen. Zo verhoogt de verkeersveiligheid voor overstekende fietsers.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer langs de Oostlaan

De werken starten op maandag 12 februari en duren tot en met vrijdag 16 februari. Er is bewust gekozen om de werken tijdens de vakantieperiode uit te voeren, om zo fietsende scholieren niet te hinderen.

Tijdens de werken kunnen fietsers langs de Oostlaan op de fietspaden blijven rijden. Fietsers die de Oostlaan oversteken doen dat het best op het bestaande zebrapad. Voor gemotoriseerd verkeer wordt er hinder verwacht tijdens de werken. Zo wordt de rijstrook van de Oostlaan richting Roeselare ingenomen als werfzone. Via tijdelijke verkeerslichten zal het verkeer in beide richtingen beurtelings langs de de werfzone kunnen rijden.

Wegmarkeringen op later moment

Na de aanleg van de middengeleider brengt de aannemer nog de nodige wegmarkeringen naar de fietsoversteken aan. De timing hiervan staat nog niet vast, omdat die afhankelijk is van het weer.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/ardooie.