Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg middengeleider op Brugsesteenweg (N367) in Nieuwpoort

Aanleg middengeleider op Brugsesteenweg (N367) in Nieuwpoort

Op maandag 29 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een middengeleider op de Brugsesteenweg (N367) in Nieuwpoort, ter hoogte van Sint-Joris. Dankzij die middengeleider steekt schoolgaande jeugd er in de toekomst de weg in twee keer over en verplaatsen zij zich veilig van en naar Gemeenteschool De Pagaaier. De werken duren tot eind maart. 

Veilige schoolroute

“Hier op de Brugsesteenweg in Nieuwpoort beveiligen we de route van en naar Gemeenteschool De Pagaaier door een middengeleider aan te leggen aan het Sint-Jorisplein. Zo steken fietsers hier in de toekomst in twee keer de weg over. En, zo’n middengeleider remt het doorgaand verkeer ook af. Op die manier verbeteren we de leefbaarheid en verkeersveiligheid voor de buurt en de schoolgaande jeugd”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Er wordt gewerkt op de Brugsesteenweg tussen huisnummers 85 en 84. Om de middengeleider aan te leggen, wordt het fietspad ook mee opgeschoven. Het aantal parkeerplaatsen langs de Brugsesteenweg blijft maximaal behouden.

Werken vanaf 29 januari

In fase 1, die start op maandag 29 januari, werkt de aannemer aan de zijde van het Sint-Jorisplein. In fase 2 wordt er gewerkt aan de andere zijde van de Brugsesteenweg. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot eind maart.

Tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werken is er beperkte hinder voor het verkeer: er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst aan het begin en het einde van de werfzone. Het verkeer rijdt in beide richtingen zo beurtelings voorbij de werken. Fietsers rijden net als het autoverkeer voorbij de werfzone via de tijdelijke verkeerslichten. Binnen de werfzone kan er tijdens de werken niet geparkeerd worden.