Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg Hoppinpunt Hechtel-Eksel gaat 9 mei van start: omleiding richting Peer

Aanleg Hoppinpunt Hechtel-Eksel gaat 9 mei van start: omleiding richting Peer

Op maandag 9 mei 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), De Lijn en de gemeente Hechtel-Eksel met de aanleg van een regionaal Hoppinpunt ter hoogte van het kruispunt Peerderbaan en Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. De werken gebeuren in twee fases en zijn eind augustus afgerond. Er wordt verkeershinder verwacht in de omgeving. Tot de zomer volgt verkeer richting Peer een lokale omleiding.

Een Hoppinpunt bundelt straks alle beschikbare mobiliteitsoplossingen op één plek. Er worden meerdere vervoersmiddelen samengebracht met nadruk op gemak, toegankelijkheid en veiligheid. Als pendelaar kan je efficiënt schakelen of ‘Hoppin’ tussen de verschillende vervoersopties. Er komt een ruime parking, toegankelijke bushaltes en een ruime fietsenstalling met fietskluizen en herstelpunt.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, omleiding in één richting

De werken gebeuren in twee fases, met een onderbreking tijdens het bouwverlof, en zouden eind augustus klaar moeten zijn. Tot aan het bouwverlof werkt AWV eerst aan de Peerderbaan. Op de Peerderbaan geldt vanaf 9 mei eenrichtingsverkeer van Peer naar de rotonde. Omgekeerd, vanaf de rotonde richting Peer, volgt het verkeer een omleiding via de Oudstrijderslaan en de Reststraat. Fietsers en voetgangers kunnen de werken wel steeds in beide richtingen passeren, aan de wegkant waar niet wordt gewerkt.

Voor schoolgaande fietsers vanuit het noordwesten wordt er een specifieke omleiding voorzien via de Reststraat - Paardekerkhofstraat richting de Don Boscostraat.

Tijdens het zomers bouwverlof zijn er geen werken of omleidingen. Begin augustus gaat AWV dan verder op de Lommelsebaan, tussen de Rhijnweg en de rotonde. Het verkeer op de Lommelsebaan kan de werfzone passeren richting Lommel (noorden), in de andere richting, naar de rotonde, geldt een omleiding via de Rijkswachtstraat en de Molenstraat. Fietsers nemen de Rhijnweg en de Twaalf Septemberstraat. Eind augustus zouden ook hier de werken afgerond moeten zijn.

De aanleg van de parking in het binnengebied gebeurt over beide fases heen, en heeft geen bijkomende impact op het verkeer.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Meer informatie

Op www.wegenenverkeer.be/hechtel-eksel vinden geïnteresseerden alle projectinfo terug, alsook de minderhinder-maatregelen tijdens de uitvoering van de werken.