Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietsoversteekplaats op Bredabaan (N1) in Brasschaat

Aanleg fietsoversteekplaats op Bredabaan (N1) in Brasschaat

Op de Bredabaan (N1) in Brasschaat legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een fietsoversteekplaats aan ter hoogte van het kruispunt met de Listse Voetweg. Zo wordt het sportcomplex van Sport Vlaanderen in het Peerdsbos veiliger bereikbaar met de fiets. De werken starten vanaf maandag 28 oktober en duren twee weken. Tijdens deze periode blijft verkeer steeds in beide richtingen mogelijk op de Bredabaan.

Op de Bredabaan komt een fietsoversteekplaats ter hoogte van het kruispunt met de Listse Voetweg. Deze zijstraat is de toegangsweg naar het sportcomplex van Sport Vlaanderen in het Peerdsbos. Fietsers komende van Brasschaat-centrum zullen hier straks op een veiligere manier de Bredabaan kunnen oversteken richting het sportcomplex. De fietsoversteek wordt aangeduid met de nodige wegmarkeringen. AWV zal de nieuwe oversteek nadien ook voorzien van punctuele verlichting zodat fietsers goed zichtbaar zijn bij het oversteken in donkere omstandigheden. De voorbereidingen voor het plaatsen van deze verlichting worden alvast mee uitgevoerd.

Beperkte verkeershinder

De werken starten vanaf maandag 28 oktober en duren tot en met vrijdag 8 november. De verkeershinder blijft beperkt. Gemotoriseerd verkeer op de Bredabaan blijft steeds mogelijk over de rijstrook of de busstrook. Fietsers kunnen tijdens de eerste twee dagen nog over het fietspad passeren. Daarna, van woensdag 30 oktober tot en met vrijdag 8 november, kunnen fietsers de werfzone passeren via de rijbaan. Op de rijbaan geldt dan tijdelijk het principe van een fietsstraat: fietsers hebben er voorrang op het gemotoriseerd verkeer dat fietsers niet mag inhalen en er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.