Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg bushaltes op Lommelsebaan start maandag 1 augustus

Aanleg bushaltes op Lommelsebaan start maandag 1 augustus

Sinds begin mei werken het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en de gemeente Hechtel-Eksel aan de aanleg van een regionaal Hoppinpunt ter hoogte van het kruispunt Peerderbaan en Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. De werken op de Peerderbaan zijn voor het bouwverlof al afgerond. In augustus wordt er verder gewerkt op de Lommelsebaan. De bushalte ‘Hechtel kruispunt’ op de Hasseltsebaan wordt verplaatst naar de Lommelsebaan. Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer vanaf de rotonde richting Lommel langs de werf rijden. Omgekeerd geldt een omleiding via de Rijkswachtstraat en Molenstraat. Fietsers nemen de Rhijnweg en de Twaalf Septemberstraat, zodat ze de werf niet moeten passeren. 

Het verplaatsen van de halte ‘Hechtel kruispunt’ van de Hasseltsebaan naar de Lommelsebaan zal het vlotter en overzichtelijker maken voor de reiziger. Hierbij werd er meteen rekening gehouden met de toekomstige aangepaste lijnen en dienstregelingen. Ook aan de parking in het binnengebied wordt verder gewerkt.

Een Hoppinpunt bundelt straks alle beschikbare mobiliteitsoplossingen op één plek. Er worden meerdere vervoersmiddelen samengebracht met nadruk op gemak, toegankelijkheid en veiligheid. Als pendelaar kan je efficiënt schakelen of ‘Hoppin’ tussen de verschillende vervoersopties. Straks beschikt het Hoppinpunt over 95 parkeerplaatsen, waarvan 6 voor personen met een beperkte mobiliteit, 2 laadpunten voor elektrische wagens, 15 fietslockers, 1 fietsherstelzuil, een overdekte fietsenstalling met 36 plaatsen voor gewone fietsen en 8 buitenmaatse, en een overdekte wachtzone voor de bushalte.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding en omleiding
richting rotonde

Vanaf 1 augustus starten de werken op de Lommelsebaan, tussen de Rhijnweg en de rotonde. Die werken duren vermoedelijk tot eind augustus. Tijdens de werken rijdt verkeer vanaf de rotonde richting Lommel in eenrichting op de Lommelsebaan. Omgekeerd, vanuit Lommel richting de rotonde, volgt verkeer een omleiding via de Rijkswachtstraat en de Molenstraat. In beide straten geldt er tijdens de werken een parkeerverbod, een snelheidsbeperking van 30km/u en een verbod voor zwaar verkeer. De snelheidsbeperking en het verbod voor zwaar verkeer worden ook opnieuw ingevoerd in de Oudstrijderslaan en de Reststraat.

Fietsers nemen de Rhijnweg en de Twaalf Septemberstraat om hun route verder te zetten. Zwaar verkeer komende vanuit richting Lommel (+3,5 ton) wordt omgeleid via de Noord-Zuidverbinding.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.