Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepaste verkeerssituatie op Haachtsesteenweg (N21) Melsbroek

Aangepaste verkeerssituatie op Haachtsesteenweg (N21) Melsbroek

Sinds Wegen en Verkeer de rechtstreekse verbinding van de Brusselse binnenring (R0) met de Woluwelaan (R22)  afgesloten heeft, gebruiken meer automobilisten de afrit “Vilvoorde Luchthavenlaan” (nr. 12) van de E19.  Het verkeer is daar in die mate toegenomen, dat er op de drukke momenten wachtrijen staan tot op de E19 en in de avondspits slaat de file vaak terug tot op de buitenring. Om het verkeer op de afrit vlotter te laten rijden, heeft Wegen en Verkeer in samenspraak met de politie beslist om de circulatie op dit drukke knooppunt aan te passen terwijl er aan de Woluwelaan gewerkt wordt (een tweetal jaar). Automobilisten die vanuit Diegem komen via de Haachtsesteenweg (N21) en de Luchthavenlaan (N211) willen nemen in de richting van rotonde “De Vuist” / Vilvoorde, zullen voortaan moeten omrijden via de Bataviastraat (richting Brucargo). Ze zullen daarna aan de rotonde van de cargozone rechtsomkeer moeten maken en ten slotte over het viaduct van de Luchthavenlaan richting Vilvoorde rijden.

AANGEPASTE VERKEERSSITUATIE OP HAACHTSESTEENWEG (N21): VAN DIEGEM NAAR VILVOORDE VIA DE ROTONDE VAN BRUCARGO

Herinrichting Woluwelaan: afrit 5 Brusselse ring definitief afgesloten  

Wegen en Verkeer voert sinds een aantal weken grote werken uit op de Woluwelaan in Machelen. De komende jaren komt er op de Woluwelaan een vrije bedding voor de “Ringtrambus”, veilige fietspaden én een vlotte verbinding van de Woluwelaan met de Brusselse ring.  Omdat de aannemer de ruimte nodig heeft voor de ingrijpende herinrichting, werd alvast afrit nr. 5 van de binnenring afgesloten. Het verkeer wordt sindsdien omgeleid via de E19 en de afrit “Vilvoorde / Luchthavenlaan”. 

>> meer informatie over de herinrichting van de Woluwelaan 

Omleiding via E19

Sinds afrit nr. 5 van de ring afgesloten is, raadt Wegen en Verkeer de automobilisten aan om via de E19 en afrit Vilvoorde / Luchthavenlaan van de E19 om te rijden. Dat heeft echter voor lange wachtrijen  aan de afrit gezorgd - in die mate, dat Wegen en Verkeer zich genoodzaakt ziet om de verkeerssituatie aan te passen. 
>> routeadvies voor automobilisten die vroeger afrit 5 van de Brusselse ring gebruikten 

Omrijden via rotonde Brucargo en viaduct 

Als je in de huidige toestand vanuit Diegem komt en op het kruispunt aan Brucargo linksaf de Luchthavenlaan op draait, rijd je op “niveau 0” van de Luchthavenlaan, onder het viaduct,  richting De Vuist / Vilvoorde.  Voortaan zullen automobilisten die afslagbeweging naar links niet meer kunnen maken - ze zullen met andere woorden enkel rechtdoor of rechtsaf kunnen rijden. Om richting De Vuist / Vilvoorde te rijden, zullen ze rechtsaf moeten rijden en op de rotonde van Brucargo (zie plannetje) rechtsomkeer moeten maken. Daarna zullen ze over het viaduct van de Luchthavenlaan richting Vilvoorde moeten rijden. Op die manier vermindert de verkeersdrukte op het gelijkgrondse niveau (waar de afrit van de E19 op de Luchthavenlaan aansluit).

Nieuwe verkeerssituatie in voege vanaf 29 maart 

Een aannemer zal in opdracht van Wegen en Verkeer de nodige aanpassingen uitvoeren op 29 maart. Er zal signalisatie geplaatst worden langs de Haachtsesteenweg. Er zullen ook veiligheidsstootbanden geplaatst worden op het kruispunt - de afslagbeweging naar links zal dus fysiek onmogelijk gemaakt worden.