Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepaste verkeerssituatie op E34 richting Antwerpen ter hoogte van oprit Oelegem [19] vanaf 27 september

Aangepaste verkeerssituatie op E34 richting Antwerpen ter hoogte van oprit Oelegem [19] vanaf 27 september

Op de E34, ter hoogte van het complex [19] Oelegem, zijn vier brugvoegen aan vernieuwing toe. Eén van de voegen ter hoogte van de oprit richting Antwerpen vertoont schade. In afwachting van de installatie van nieuwe voegprofielen en om de druk van het verkeer er nu al te verminderen, neemt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf woensdag 27 september de linkerrijstrook uit dienst. Doorgang blijft wel mogelijk over twee rijstroken zoals in de huidige verkeerssituatie. 

Vier brugvoegen op de E34, ter hoogte van complex [19] Oelegem, zijn aan vernieuwing toe. Richting Turnhout werd in het voorjaar van 2023 reeds één van de voegen ontlast door de afrit te verlengen. Nu blijkt dat een tussentijdse oplossing richting Antwerpen ook niet op zich kan laten wachten. Daarom neemt AWV de linkerrijstrook uit dienst. Op die manier passeert er geen doorgaand verkeer meer over de beschadiging. De vier nieuwe voegprofielen zijn reeds in bestelling en de installatie ervan staat op de planning vanaf de tweede helft van oktober 2023. 

Timing en impact van de werken

Over de volledige lengte van de brug wordt vanaf woensdag 27 september 21.00 uur de linkerrijstrook uit dienst genomen en rijdt het verkeer richting Antwerpen over de rechtse rijstrook en de busbaan. Busverkeer rijdt daardoor tijdelijk gemengd met het andere verkeer. Doorgang over hetzelfde aantal rijstroken, zoals de verkeerssituatie vandaag, blijft wel verzekerd. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De oprit Oelegem richting Antwerpen blijft open. AWV verwacht dat de hinder voor het verkeer beperkt blijft.

Goed om te weten

Bij ongunstige weersomstandigheden bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. Meer informatie over de volledige vernieuwing van de brugvoegen volgt via wegenenverkeer.be/ranst zodra de planning bekend is.