Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepaste fasering voor opknapbeurt N 374 Brugse Steenweg: werken tussen Warmoezeniersstraat en Kasteeldreef schuiven op

Aangepaste fasering voor opknapbeurt N 374 Brugse Steenweg: werken tussen Warmoezeniersstraat en Kasteeldreef schuiven op

Sinds eind mei voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer een opknapbeurt uit aan het wegdek van de Brugse Steenweg (N374) in Koolkerke. Het eerste deel, tussen de Arendstraat en Hoveniersstraat, is klaar. Vanaf maandag 27 juni wordt er gewerkt aan het volgende deel, tussen de Hoveniersstraat en Warmoezeniersstraat. Door enkele onvoorziene omstandigheden wordt de planning van de werken aangepast. 

Eerste deel van werken opengesteld

Donderdagavond 23 juni werd het eerste deel van de Brugse Steenweg, tussen de Arendstraat en de Hoveniersstraat, open gesteld. De betonplaten van het wegdek werden er vervangen door asfalt. Zo kan iedere weggebruiker er zich comfortabel verplaatsen en is er minder geluidshinder voor de buurt.

Tweede deel opknapbeurt opgesplitst

Door de slechte ondergrond duurden de werken aan het eerste deel langer dan gepland. Dat heeft ook een impact op de timing van het volgende deel van de werken, tussen de Hoveniersstraat en de Kasteeldreef. Om de hinder voor de omgeving te beperken, werkt de aannemer in het volgende deel enkel tussen de Hoveniersstraat en de Warmoezeniersstraat. Zo kan de Brugse Steenweg tijdens het zomers bouwverlof volledig opengesteld worden voor het verkeer.

Terug van start na bouwverlof

Na het zomers bouwverlof gaat de aannemer verder met het derde deel van de werken. Dan wordt het wegdek en het fietspad opgeknapt tussen de Arendstraat en de Fortstraat. Deze werken duren tot begin september. Als deze werken achter de rug zijn, werkt de aannemer aan het overige deel van de Brugse Steenweg. Vanaf september tot begin oktober wordt er dan gewerkt tussen de Warmoezeniersstraat en de Kasteeldreef.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Het doorgaand verkeer op de Brugse Steenweg blijft een omleiding volgen. De werfzone wordt in beide richtingen volledig afgesloten. Zowel richting Knokke als richting Brugge wordt een omleiding aangeduid via de Dudzeelse Steenweg (N376).

Geen hinder voor fietsers en voetgangers

De fiets- en voetpaden blijven tijdens de werken zo veel mogelijk toegankelijk, fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen voorbij de werf wandelen. Fietsers stappen voor de werfzone wel van hun fiets af, om zich voorbij de werf te verplaatsen.

Meer weten?

De laatste informatie vind je terug op wegenenverkeer.be/brugge.