Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepaste aansluiting van zijstraten op Snoekstraat (N754) in Alken

Aangepaste aansluiting van zijstraten op Snoekstraat (N754) in Alken

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 11 september 2023 aan de kruisingen van de Klameerstraat en Haverenbosstraat met de Snoekstraat (N754) in Alken. De aansluitingen op de gewestweg worden haakser ingericht met een verlengde middenberm om de veiligheid voor alle weggebruikers op de route naar school en andere bestemmingen te verhogen. Zo werken we opnieuw een knelpunt weg op een schoolroute langs een gewestweg in Alken. Het doel is meer verkeersveiligheid op alle schoolroutes en in alle schoolomgevingen. De werken duren een 3-tal weken met beperkte hinder.

Haakse en groene aantakkingen voor Klameerstraat en Haverenbosstraat

De aantakkingen van de zijstraten op de Snoekstraat worden haakser ingericht. De middenberm aan de Klameerstraat wordt verder verlengd en er komt een nieuwe asfaltlaag op de kruisingen. De verharde zone op de hoek, tussen de Klameerstraat en Haverenbosstraat, wordt opgebroken en vervangen door een groenzone met enkele bomen die in het eerstvolgende plantseizoen geplant worden. De aantakkingszones worden afgewerkt met nieuwe klinkers en boordstenen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten, aantakking zijstraten afgesloten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers worden in beide richtingen op de rijbaan of fietssuggestiestrook geleid. 

Gemotoriseerd verkeer op de Snoekstraat blijft beurtelings over één rijstrook mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. De aantakkingen met de Klameerstraat en Haverenbosstraat worden afgesloten. Beide zijstraten blijven bereikbaar via de Hoogsimsestraat en Hameestraat.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.