Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepast kruispunt voor schoolomgeving op Houtstraat (N789) in Gingelom

Aangepast kruispunt voor schoolomgeving op Houtstraat (N789) in Gingelom

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 2 april 2024 aan het verkeersplateau op het kruispunt van de Hout- met de Schoolstraat in Jeuk. Het niveauverschil tussen de rijweg en het plateau verdwijnt. Samen met de inrichting van een 10-tal parkeerplaatsen zal deze ingreep het verkeer in de schoolomgeving in goede banen leiden. De werken gebeuren in de schoolvakantie om verkeershinder aan de schoolpoort te voorkomen.

 

Verkeersplateau wijkt voor veilige oversteek- en parkeerzone

Het kruispunt wordt opgebroken om het hoogteverschil weg te kunnen werken. Vervolgens vernieuwen we het wegdek en volgen er nieuwe markeringen aan de oversteekplaats en parkeerzone. Klinkers en boordstenen worden waar nodig heraangelegd. Door die aanpassingen kunnen rij- en parkeerbewegingen in de schoolomgeving veiliger verlopen en pakken we opnieuw een gekend knelpunt op een Limburgse schoolroute aan.

De oversteekplaats aan de Schoolstraat werd eerder al voorzien van punctuele ledverlichting. Met die contrastverlichting zijn voetgangers en fietsers veel beter zichtbaar wanneer ze oversteken. Ook overdag maken de opvallende geel-zwarte galgpalen de oversteekzone extra duidelijk voor automobilisten.

 

Minderhinder-maatregelen: kruispunt Hout- en Schoolstraat onderbroken

Het kruispunt op de Houtstraat met de Schoolstraat wordt onderbroken. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Klein-Jeuk. Verkeer komende uit Wallonië wordt aangeraden om al via de Kasteelstraat (N752) aan te sluiten op de omleidingsroute. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren, busreizigers raadplegen best voor vertrek de aangepaste dienstregeling.

 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

 

NAAR PROJECTPAGINA