Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepast kruispunt voor Overbroekstraat x Daalstraat in Wellen

Aangepast kruispunt voor Overbroekstraat x Daalstraat in Wellen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 maart 2024 met wegenwerken aan het kruispunt van de Overbroekstraat (N777) met de Daalstraat. Er komt een verhoogd plateau met fietsgeleiding en een veilige oversteekruimte. De werken duren een 4-tal weken met omleiding voor alle weggebruikers. Het kruispunt is niet bereikbaar tijdens de werkzaamheden. 

 

Verhoogd plateau met fietsgeleiding en oversteken

Dit Wellens kruispunt wordt opgehoogd en voorzien van veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De fietspaden op de gewestweg krijgen een rode slemlaag en vanuit de zijstraten worden er korte fietssuggestiestroken aangebracht. Dat zal de zichtbaarheid van actieve weggebruikers, rekening houdend met de scherpe bocht komende uit het centrum van Wellen, verbeteren. Zo gaat de verkeersveiligheid op de doortocht tussen Wellen en Hoepertingen er voor alle weggebruikers op vooruit.

 

Minderhinder-maatregelen: afgesloten kruispunt, omleidingen

Om de werken vlot en veilig uit te kunnen voeren, wordt het kruispunt Overbroekstraat x Daalstraat volledig afgesloten. Alle weggebruikers volgen in beide richtingen een omleiding via de Smissebroekstraat, Broekstraat en Dorpsstraat (N754). Busreizigers raadplegen best vooraf de aangepaste dienstregeling van De Lijn.

 

Naar projectwebsite