Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepast kruispunt voor Bevrijdingslaan N723 met Dorpsstraat N730 in As

Aangepast kruispunt voor Bevrijdingslaan N723 met Dorpsstraat N730 in As

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf dinsdag 16 augustus 2022 aan een vlottere verkeersdoorstroming ter hoogte van het kruispunt van de Bevrijdingslaan (N723) met de Dorpsstraat (N730) in As. Na een geslaagde proefopstelling wordt het kruispunt nu definitief heringericht met een nieuwe invoegstrook. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Kruispunt met nieuwe invoegstrook op Bevrijdingslaan

AWV werkt aan een vlottere verkeersdoorstroming ter hoogte van het kruispunt van de Bevrijdingslaan (N723) met de Dorpsstraat (N730) in As. Van mei tot juni 2022 werd op deze locatie al een proefopstelling ingericht. Op basis van die ervaringen en analyses wordt het kruispunt nu definitief heringericht. 

Om de doorstroming voor gemotoriseerd verkeer te optimaliseren wordt de afslagstrook op de Bevrijdingslaan linksaf richting Dorpsstraat verwijderd. Verkeer komende van Genk kan voortaan enkel nog via een keerbeweging op de nabijgelegen rotonde de richting Oudsbergen aanhouden. 

Voor verkeer komende van Oudsbergen wordt er een nieuwe invoegstrook voorzien op de Bevrijdingslaan. Zo kan gemotoriseerd verkeer vanuit de Dorpsstraat oversteken en invoegen om linksaf te rijden richting de rotonde. 

Deze aanpassingen bevorderen de doorstroming aan het kruispunt tijdens de spitsuren aanzienlijk.

De werken starten op dinsdag 16 augustus 2022 en zullen een 2-tal weken duren. 

Minderhinder-maatregelen: werkzone afgesloten, omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Het kruispunt met de Dorpsstraat en de werkzone op de Bevrijdingslaan zullen gedurende de gehele termijn van de werken volledig afgesloten zijn. 

Het verkeer komende van Maasmechelen volgt een omleidingslus via de Hoogstraat, Schuttenbergstraat, Ziepstraat en André Dumontlaan. Voor gemotoriseerde weggebruikers komende van Genk wordt er een omleiding voorzien over de Bevrijdingslaan, Bilzerweg en Europalaan.

Wandel- en fietsverkeer blijft mogelijk via de bestaande voet- en fietspaden.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.