Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan de slag met OTL in Autodesk Civil 3D

Aan de slag met OTL in Autodesk Civil 3D

AWV organiseerde een infodag "AWV op weg met BIM" voor al zijn partners. Hieronder kan u informatie vinden om concreet aan de slag te gaan met Civil3D van Autodesk.

BIM voor Infrastructuur en OTL met Autodesk Civil3D

Video 1 (01_LInkReferenceTemplate.wmv)

Om de civil 3D gebruikers toe te laten de in het OTL beschreven informatie toe te voegen aan CAD/Civil 3D objecten is er een extra template gemaakt waarin alle OTL gegevensdefinities zijn opgenomen.

Dit filmpje toont hoe deze nieuwe template kan gekoppeld worden aan een bestaande Civil 3D dwg en hoe er 1 of meerdere tabellen kunnen worden ingeladen in de actieve tekening.

Video 2 (02_ManualAssignPSdata.wmv)

Eens de juiste OTL definities zijn ingeladen in de actieve tekening, is het mogelijk die te koppelen aan 1 of meerder entiteiten/objecten in de tekening. Deze video toont hoe je manueel entiteiten/objecten selecteert en de OTL definitie eraan koppelt en nadien de benodigde waarden invult.

Video 3 (03_SteelCrashBarrier.wmv)

In deze video wordt getoond hoe je, gebruik makend van visual scripting (Dynamo), in Civil 3D een 3d Polylijn (gedrappeerd op een terrinmodel) automatisch opwaardeert tot een 3D model van een geleideconstructie.

Als uitbreiding hierop zou dynamo ook gebruikt kunnen worden voor het toekennen van de juiste OTL gegevens.

Downloads

Propertysets.zip

Dit bestand bevat zowel de dwg, de dynamo scripts en een word document met de beschrijving van hoe de scripts werken. De scripts zijn gemaakt om te tonen dat dynamo kan gebruikt worden om propertysets automatisch te koppelen aan objecten en specifieke waarden automatisch in te vullen.

CrashBarrier.zip

Dit bestand bevat zowel de dwg, de dynamo scripts en een word document met de beschrijving van hoe de scripts werken. Het script toont hoe er op basis van een 2D/3D polylijn automatisch een 3D model van een geleiderail kan worden gemaakt.

Presentatie & Civil 3D Countrykit