Overslaan en naar de inhoud gaan

500m nieuwe asfaltverharding voor Eduard Robeynslaan-Halensebaan (N2) in Diest

500m nieuwe asfaltverharding voor Eduard Robeynslaan-Halensebaan (N2) in Diest

Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf dinsdag 12 oktober de oude betonplaten op de verbindingsweg Robeynslaan-Halensebaan tussen Halen en Diest.
De aannemer werkt in twee fasen binnen een werfzone van 800m op de gewestweg tussen het kruispunt met de Beukenlaan en de Webbekomstraat. Voetgangers ondervinden geen hinder en fietsers worden omgeleid via de Oude Baan. Doorgaand verkeer blijft via versmalde rijstroken verder rijden. Opgelet: de Halensebaan die parallel met de werfzone loopt op de Robeynslaan-Halensebaan (N2) wordt aan beide kanten afgesloten. Handelaars en omwonenden van de Halensebaan blijven bereikbaar via een lokale omleiding.

6 weken werken voor beter rijcomfort en minder geluidshinder

De bestaande betonverharding wordt in twee fasen opgebroken en vervangen door een nieuwe fundering en asfalt. Dat betekent na de werken meer rijcomfort en minder geluidshinder voor omwonenden. In de huidige planning start de aannemer met de eerste fase in de rijrichting van Halen. Elke fase duurt ongeveer een 20-tal werkdagen.

Bereikbaarheid handelaars en omwonenden in Halensebaan
Parkeren binnen de werfzone is verboden en niet mogelijk, omdat de weg tot en met de fundering wordt opgebroken en er een niveauverschil is van een halve meter met de bestaande parkeerstroken en het fietspad die aan de inritten van de woningen grenzen.

Binnen de werkuren (6u - 16u) zijn de woningen binnen de werfzone enkel te voet bereikbaar. Buiten deze werkuren mogen omwonenden voorzichtig via de parkeerzone en over het fietspad rijden om de inritten te bereiken met de wagen. Fietsers worden om veiligheidsredenen dan ook omgeleid via de Oude Baan. 

Voor de bewoners en de handelaars van de Halensebaan parallel aan de werfzone - die volledig afgesloten wordt - is er een lokale omleiding tijdens de volledige duur van de werf voorzien. 

Lees meer over bereikbaarheid afgesloten Halensebaan
VERVANGEN VAN OUDE BETONPLATEN OP GEWESTWEG N2 DIEST