Overslaan en naar de inhoud gaan

5 nachten onderhoudswerken aan Antwerpse Ring (R1)

5 nachten onderhoudswerken aan Antwerpse Ring (R1)

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 september starten onderhoudswerken aan de Antwerpse Ring. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt markeringen en herstelt voegen in het wegdek. Verkeer richting Gent kan gedurende 5 nachten beperkte hinder ervaren. 

Vanaf zondag 13 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende 5 nachten onderhoudswerken uitvoeren op de Antwerpse ring (R1) richting Gent. De markeringen ter hoogte van op- en afritten worden vernieuwd en waar nodig worden ook de voegen tussen de rijstroken aangepakt. De werken vinden plaats op verschillende locaties tussen het viaduct van Merksem en de Kennedytunnel.
 
Verkeer op de ring richting Gent blijft altijd mogelijk zij het over een verminderd aantal rijstroken. Lokaal wordt immers de rechterrijstrook ingenomen. De op- en afritten waaraan gewerkt worden blijven ook altijd open maar met één rijstrook minder. Uitzondering is de afrit Berchem. Deze wordt afgesloten tijdens de eerste nacht (zondag 13/9). Verkeer rijdt dan om via afrit Antwerpen-Centrum. Dit geeft geen conflict met de LEZ-zone. 
Verkeer richting Nederland ondervindt geen hinder.
 
Weersgevoelig
Markeringswerken zijn weersgevoelig en kunnen enkel uitgevoerd worden bij droog weer en voldoende hoge temperaturen.  Het is de bedoeling de werken in 5 opeenvolgende nachten uit te voeren maar bij ongunstige weersomstandigheden kan de uitvoering gespreid worden.