Overslaan en naar de inhoud gaan

3 km nieuwe asfaltverharding voor tweerichtingsfietspad langs Aarschotse-Leuvensesteenweg (N19)

3 km nieuwe asfaltverharding voor tweerichtingsfietspad langs Aarschotse-Leuvensesteenweg (N19)

Meer fietscomfort in afwachting van de grote herinrichting N19

“De Aarschotse-Leuvensesteenweg is een belangrijke verkeersas in het Hageland waar veel pendelaars, schoolkinderen en recreatieve fietsers gebruik van maken”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters. “Via de relancemiddelen voorzien we hier meer comfort voor de actieve weggebruikers op het tweerichtingsfietspad op de gewestweg tussen Gelrode en Wezemaal”, aldus Lydia Peeters.

“De gemeente Rotselaar was vragende partij om dit belangrijke fietspad kwalitatief te verbeteren om het comfort van de fietsers te verzekeren. Naast de vernieuwing van het fietspad van aan de Wijngaardberg tot in Gelrode, verlengt de gemeente Rotselaar de asfaltverharding van het fietspad met 500 meter extra tot in Wezemaal-centrum. Zo zal het fietspad in totaal over een afstand van drie kilometer worden heraangelegd. De vernieuwing van dit belangrijke fietspad past in het fietsplan van de gemeente waarbij we de fietsinfrastructuur in Rotselaar vernieuwen en kwalitatief verbeteren. Zo wil het gemeentebestuur het fietsen stimuleren, zowel voor woon-werkverkeer als recreatief fietsbruik”, vertelt burgemeester Jelle Wouters.

Twee ingrepen in afwachting van het grote herinrichtingsproject

Het grote herinrichtingsproject: “Veilige doortocht van Wezemaal” zal de schoolomgevingen veiliger maken, meer ruimte creëren voor fietsers en voetgangers, het openbaar vervoer toegankelijker en de steenweg groener en leefbaarder maken. Die herinrichting verloopt in verschillende fasen en zal pas op middellange termijn kunnen uitgevoerd worden. In overleg met Wegen en Verkeer en de gemeente Rotselaar is dan ook bekeken welke vernieuwingswerken op kortere termijn meer comfort voor de actieve weggebruiker kunnen geven op deze drukke gewestweg.

Vernieuwingswerken tussen maart en april 2022:

  • In uitvoering tussen 24 en 26 maart: 700 meter nieuwe asfalt voor dorpskern Wezemaal 
  • Start werken maandag 28 maart tot eind april 2022: Nieuwe asfaltverharding voor 3 km dubbelrichtingsfietspad
  • Bezoek www.wegenenverkeer.be/rotselaar voor alle werven in 2022 en studies op langere termijn