Overslaan en naar de inhoud gaan

3 km nieuw asfalt op Rode Kruislaan en 't Hasseltkiezel in Bree

3 km nieuw asfalt op Rode Kruislaan en 't Hasseltkiezel in Bree

Vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Rode Kruislaan (N73) en ’t Hasseltkiezel in Bree. Het gaat om het wegdek vanaf de rotonde met de Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat. De werken sluiten aan op de vernieuwing van het kruispunt van ’t Hasseltkiezel met de Roermonderstraat en bevorderen het rijcomfort voor de weggebruiker aanzienlijk. De werken duren 2 weken, tot begin september. Doorgaand verkeer blijft grotendeels mogelijk.

Nieuwe rijweg in asfalt

De Rode Kruislaan en ‘t Hasseltkiezel worden vanaf 18 augustus aangepakt. Het gaat om 3 km wegdek vanaf de rotonde Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat bij het keerpunt. De bestaande rijweg, pechstrook en aanliggend fietspad over de volledige breedte worden gefreesd in beide rijrichtingen, ook bovenop de kanaalbrug. De aannemer voert lokale herstellingen uit en voorziet daarna een nieuwe toplaag asfalt, ter bevordering van het rijcomfort. Aansluitend worden nieuwe markeringen aangebracht. De werken duren 2 weken, tot begin september. 

Minderhinder-maatregelen: doorgaand verkeer mogelijk langs één rijstrook, tijdelijke omleidingen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk tijdens de werken. Gemotoriseerd verkeer rijdt aan de zijde waar niet wordt gewerkt en moet dus over 1 rijstrook per rijrichting met een snelheidsbeperking van 50 km/u. Ook fietsers kunnen in 2 richtingen rijden aan de kant waar niet gewerkt wordt. De nodige signalisatie wordt voorzien. 

Uitvoering in 4 fases

Fase 1: vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt de aannemer gedurende enkele dagen de zuidzijde van de Rode Kruislaan en ‘t Hasseltkiezel richting Kinrooi. Het gaat om het stuk tussen de Bruglaan en het verkeersplein aan de Kempstraat. Het kruispunt met de Roermonderstraat blijft bereikbaar. 

Fase 2: vanaf dinsdag 23 augustus vernieuwt de aannemer de noordzijde van de Rode Kruislaan tussen het verkeersplein aan de Kempstraat en de Bruglaan richting Bree. Opnieuw blijft het kruispunt met de Roermonderstraat bereikbaar. De Nulkensstraat wordt wel tijdelijk afgesloten, maar bereikbaar via de omleiding via Industrieterrein Kanaal-Noord, waar tijdelijke verkeerslichten komen. 

Fase 3: maandag 29 augustus asfalteert de aannemer de middelste rijstroken in beide richtingen vanaf de Roermonderstraat/Beerselerdijk tot aan de Kempstraat.

Fase 4: vanaf dinsdag 30 augustus is het gedeelte tussen de rotonde van de Millenstraat en de Bruglaan gedurende enkele dagen aan de beurt. Dan vernieuwt de aannemer beide rijrichtingen. Gedurende de werken is dit gedeelte dan ook afgesloten voor alle verkeer. Een omleiding is voorzien via de Millenstraat, Malta en de Bruglaan.