Overslaan en naar de inhoud gaan

3 km asfaltvernieuwing op gewestweg N608 in Voeren

3 km asfaltvernieuwing op gewestweg N608 in Voeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf dinsdag 2 mei 2023 het wegdek van de N608 in Voeren en Aubel. Het gaat om zo’n drie kilometer nieuw asfalt in beide rijrichtingen vanaf de kruising met Rue de la Marnière tot aan de kruising met Hagelstein (N648). Deze asfaltvernieuwing zal zowel de veiligheid als het rijcomfort voor weggebruikers verhogen. De werfzone wordt gedurende een 2-tal weken volledig afgesloten voor alle verkeer.

Nieuw asfalt vanaf Rue de la Marnière tot Hagelstein

AWV vernieuwt het asfalt van de gewestweg Lobos, Roth en Hagelstein. Er worden eerst frees- en afbraakwerken uitgevoerd om vervolgens het wegdek kwalitatief terug op te bouwen met wapeningsnetten, twee asfaltlagen en een toplaag met markeringen. 

De vernieuwing van het traject dringt zich op om veilig en vlot verkeer mogelijk te maken.

De werken duren van dinsdag 2 tot maandag 15 mei 2023. 

Minderhinder-maatregelen: werfzone volledig afgesloten, omleidingen en aangepaste busregelingen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Om deze werken zorgvuldig te kunnen uitvoeren, wordt de werfzone volledig afgesloten voor alle weggebruikers incl. plaatselijk verkeer. Daardoor zijn ook de volgende kruispunten onderbroken: Lobos x Rue de la Marnière, Lobos x (Rue Château) Magis en Hagelstein x Hagelstein. Dit geldt eveneens voor kruisingen met doodlopende straten.

Fietsers en plaatselijk gemotoriseerd verkeer worden in beide rijrichtingen omgeleid over de Rue de la Marnière, Rue des Platanes, Val Dieu (N649) en Rue de la Bel (N648). Zij kunnen hun voertuigen buiten de werfzone parkeren. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt over de nabijgelegen gewestwegen geleid. Er gelden ook aangepaste busregelingen.

Asfaltwerken veroorzaken eveneens geluidshinder voor de omgeving.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.