Overslaan en naar de inhoud gaan

2 maanden onderhoudswerken aan Europalaan (N47) in Zele

2 maanden onderhoudswerken aan Europalaan (N47) in Zele

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 10 augustus met onderhoudswerken aan de N47 in Zele. De aannemer werkt vanaf de E17 tot voor de rotonde met de Dendermondsebaan. Om de hinder te beperken wordt er in 7 verschillende fasen gewerkt. Het verkeer beschikt in beide richtingen telkens over één rijstrook in plaats van twee. Ook de kruispunten in de werfzone worden aangepakt, waarbij verschillende omleidingen per fase gelden. Deze werken zullen ongeveer twee maanden duren.

 

Wat houden de werken in?

Het wegdek van de N47 is aan herstelling toe: de aannemer vernieuwt twee lagen asfalt van de rijweg en voorziet het fietspad van een nieuwe toplaag. 

Verkeerssituatie

Er wordt in 7 verschillende fasen gewerkt, waarbij elke fase telkens 5 werkdagen duurt. 

Voorbereidende werken 

Op 10 augustus starten de voorbereidende werken. Om tijdens de heraanleg steeds één rijstrook in elke rijrichting beschikbaar te hebben, worden er doorsteken door de middenberm gemaakt. Hiervoor wordt in beide richtingen de linkerrijstrook plaatselijk afgesloten. Verkeer op de rechterrijstrook blijft mogelijk. Deze werken zullen 5 dagen duren. 

Fase 1  vanaf 17 augustus

Op 17 augustus start de eerste fase van de werken. Er wordt gewerkt van het kruispunt Durmen tot en met de E17. Alle verkeer rijdt op de rijstroken richting Denndermonde. Tijdens deze werken wordt ook de oostzijde van het kruispunt van de N47 met Wijnveld/Kil en de oostzijde van het kruispunt N47 met Durmen afgesloten. De Lokerenbaan en Huis Ten Halve blijven open, maar daar geldt een 'rechts in/rechts uit'-principe voor verkeer richting Dendermonde.  

Meer informatie over de omleidingen en de volgende fasen is te lezen op wegenenverkeer.be/zele.  Geïnteresseerden kunnen zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief en op de hoogte blijven van elke start van een nieuwe fase.