Overslaan en naar de inhoud gaan

1 weekend herstellingen aan rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas

1 weekend herstellingen aan rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas

op vrijdag 4 maart vanaf 20u voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingen uit op de rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas. De rotonde wordt afgesloten van vrijdag tot maandag 6 maart en het vrachtverkeer zal een omleiding moeten volgen. Het agentschap kiest bewust voor nacht- en weekendwerk om deze hinderlijke werken uit te voeren. 

 

Wat houden de werken in?

De middenzone van de rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas is in slechte staat en dringend aan herstelling toe. De aannemer zal de klinkers uitbreken en het wegdek van de rotonde vervangen door twee lagen asfalt. De aannemer werkt van vrijdag 20u tot zaterdag 8u om de klinkers op te breken via een mobiele werf. Op die manier kan de rotonde overdag openblijven voor het gemotoriseerd lokaal verkeer. Voor het zwaar verkeer blijft de rotonde afgesloten. Van zaterdagavond om 20u tot zondag 8u zal de aannemer de middenzone asfalteren. Zondag overdag geldt dezelfde situatie als op zaterdag overdag. Op maandag 6 maart wordt alle signalisatie verwijderd. Op die manier kan het asfalt genoeg afkoelen en rusten vooraleer er opnieuw zwaar vervoer gebruik van maakt.

Verkeerssituatie 

De rotonde "Vlyminckshoek" wordt van vrijdag 4 maart vanaf 20u tot maandag 6 maart afgesloten voor het vrachtverkeer. Dit verkeer rijdt om via de E17 en de E34.
Fietsers en lokaal gemotoriseerd verkeer kunnen langs de werfzone rijden.