Overslaan en naar de inhoud gaan

1 week asfaltwerken op N42 in Geraardsbergen

1 week asfaltwerken op N42 in Geraardsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met asfaltwerken op de Groteweg en de Astridlaan (N42) in Geraardsbergen. Het wegdek wordt er vernieuwd voor meer veiligheid en een beter wegcomfort. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. De werken zullen ongeveer een week duren. 

Nieuwe wegdek in 1 week
De aannemer vernieuwt het asfalt op N42 in Geraardsbergen tussen de Geraardsbergsesteenweg (N460) en de grens met Wallonië. Om de hinder te beperken gebeuren de werken in fasen en wordt ook in het weekend gewerkt. De werken starten op maandag 19 oktober en zullen klaar zijn op maandag 26 oktober. 

Hoe rijdt het verkeer?
Van 19 oktober tot 23 oktober wordt het verkeer op N42 aan de werfzones geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Ter hoogte van het kruispunt met de Felicien Cauwelsstraat is er een plaatselijke omleiding voor het verkeer vanuit het centrum van Geraardsbergen. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werfzone.

Van 23 oktober vanaf 20u tot en met 25 oktober 20u wordt er gewerkt op de Astridlaan tussen de rotonde en de Oudenaardsestraat (N493).

  • Het autoverkeer richting Zottegem rijdt om via de Groteweg (N496) richting centrum en neemt dan de Guilleminlaan (N496) richting de Edingseweg (N495) om zo terug naar de N42 te rijden.

  • Het verkeer richting Lessen kan op de N42 blijven rijden.

  • Het verkeer komende uit het centrum kan de rotonde niet oprijden en rijdt via de Oudenaardsestraat (N493).

  • Het vrachtverkeer richting Zottegem rijdt om via N57 richting Ronse, vervolgens de N48 naar Brakel en dan de N8 om zo terug op de N42 te komen.

Weersafhankelijk
Opgelet: asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.