Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling hefkabels lift linkeroever

Wegens een tussentijdse herstelling zal op donderdag 20 oktober van 09.00 tot 19.00 uur de lift op linkeroever buiten dienst zijn. Omwille van extreem lange leveringstermijnen hebben we tijdens de grondige restauratie in de eerste helft van het jaar een aantal onderdelen van de lift op linkeroever hergebruikt, waaronder de acht hefkabels. Na een recente inspectie van deze kabels blijkt een tussentijdse herstelling van twee kabels noodzakelijk, om het risico op uitvallen van de lift te vermijden.

Een effectieve vervanging van alle hefkabels is momenteel voorzien in april 2023, wanneer ook alle andere gerecupereerde onderdelen vernieuwd zouden kunnen worden. Andere tussentijdse noodherstellingen zijn niet uit te sluiten. Daarnaast zullen op dagelijkse basis ook kleinere onderhoudswerken en inspecties plaatsvinden in het kader van het onderhoudscontract voor de liften. Meer informatie over de grondige onderhoudsbeurt volgt in maart of april 2023.

Wekelijks onderhoud roltrappen en ijsstraalwerken liftdeuren rechteroever
De herstelling van de liftkabels valt bewust samen met het wekelijks onderhoud van de roltrappen en de ijsstraalwerken aan de liftdeuren op rechteroever. Door alle werken op één dag in te plannen, beperken we de duur van de hinder. De kabelwerken starten pas na 09u00 zodat de ochtendspits nog vlot kan verlopen. De Sint-Annatunnel blijft open, maar tunnelgebruikers wordt aangeraden om nu donderdag 20 oktober het gratis Sint-Annaveer of de Kennedyfietstunnel als alternatief te gebruiken.