Overslaan en naar de inhoud gaan

10.000 ritten voor lift op linkeroever

Vandaag heeft de gerenoveerde lift van de Sint-Annatunnel op linkeroever de kaap van 10.000 ritten overschreden. De lift werd na een grondige renovatie op 11 juli terug in dienst genomen. Na één maand heeft de vernieuwde lift dus al heel wat ritten op de teller. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer blikt tevreden terug: de aannemer was dagelijks aanwezig om bijsturingen te doen. Zo zijn de bedieningsknoppen in de lift slimmer gemaakt en heeft de aannemer verder gewerkt aan de fijnregeling van de liftbesturing. Dat gebeurde grotendeels terwijl de lift gewoon in dienst was en als de mensen naar beneden en boven konden gaan. In de liftkooi installeren we dit najaar nog een infoscherm. Daarop komen algemene boodschappen of kunnen bijvoorbeeld camerabeelden uit de liftschacht getoond worden.

De positieve reacties van tunnelgebruikers stemmen ons blij, zowel over het uitzicht van de vernieuwde lift als over het comfort (de nieuwe verlichting, geen schokkende bewegingen) en de nieuwe technieken die gebruikt worden. Ondertussen werken we verder op rechteroever en draait daar de renovatie van de lift dus ook op volle toeren. Die lift zal, als alles goed gaat, op het einde van het jaar klaar zijn en terug in dienst gaan.