Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken voor meer veiligheid en comfort aan Assenedesteenweg/Zelzatestraat in Katte

Werken voor meer veiligheid en comfort aan Assenedesteenweg/Zelzatestraat in Katte

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N436

Wat en waarom?

Afgelopen najaar werd de brug van de Stoepestraat over de E34 feestelijk geopend.  Na de opening van de brug op de Stoepestraat rijdt verkeer naar de E34 nu via de nieuwe parallelweg Heideveld. Om te vermijden dat dat verkeer een sluipweg zal zoeken via de Zelzatestraat en Assenedesteenweg hebben het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeenten Assenede en Zelzate een reeks flankerende maatregelen afgesproken. Die maatregelen moeten ervoor zorgen dat doorgaand verkeer hier zo veel mogelijk weg blijft, de verkeersveiligheid verbetert en dat de  leefbaarheid voor de buurtbewoners behouden blijft.

De ingrepen die we voorzien zijn de volgende:

  • Op de Assenedesteenweg, in de doortocht Katte, zullen wegversmallingen aangebracht worden. Zo wordt het verkeer aangezet om trager te rijden en wordt het er veiliger voor fietsers en voetgangers. De wegversmallingen komen er ter hoogte van de Ooievaarslaan, de bushalte aan de Denderdreve/Kasteelstraat en aan de bushalte aan de Molenstraat. De bushaltes aan de nieuwe wegversmallingen worden beperkt opgeschoven. 
     
  • De fietspaden langs het traject worden vernieuwd in asfalt, een beetje breder en voorzien van dubbele markeringen om de afstand tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer te vergroten. Door de beperkte ruimte kunnen we hier jammer genoeg niet meer plaats voorzien voor de fietser. Deze maatregelen moeten dan ook gezien worden als een eerste snelle verbetering, van de veiligheid en het comfort,  in afwachting van een volledige herinrichting waarbij de indeling van de weg en de beschikbare ruimte herdacht worden. 
     
  • We vernieuwen het volledige wegdek in asfalt tussen het kruispunt met de R4 en het kruispunt met de Trieststraat
     
  • Over het volledige traject zal de maximumsnelheid teruggebracht worden tot 50 km/u. 

Timing en impact?

Werken starten op 15 april

De werken starten op 15 april en duren ongeveer een maand.

Fietsers krijgen in het begin van de werf een afgescheiden corridor en worden dan omgeleid via de Kasteelstraat, Molenstraat en de Riemestraat.

Tijdens de werken rijdt gemotoriseerd verkeer om via de R4 en de parallelweg naast de N49 tot aan de rotonde met de Stoepestraat. Deze omleiding geldt in beide richtingen, voor verkeer tussen Zelzate en het centrum van Assenede. Ook het openbaar vervoer volgt deze omleiding.

Handelaars en bewoners houden we maximaal bereikbaar maar zullen hinder ondervinden van de werken.

Omleidingsplan werken N436 zelzate/assenede