Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op Steenweg Asse

Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op Steenweg Asse

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N285

Wat en waarom?

Steenweg Asse in twee keer oversteken

Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 13 maart 2023 op de Steenweg Asse (N285) in Herfelingen (Herne). Aan de gemeentelijke basisschool De Regenboog wordt de huidige oversteek voor voetgangers en fietsers vernieuwd. Door de aanleg van een middeneiland zal schoolgaande jeugd veiliger kunnen oversteken in twee keer. Daardoor verhoogt niet enkel hun zichtbaarheid, maar worden automobilisten ook aangespoord te vertragen. Dankzij het middeneiland kunnen ook minder mobiele voetgangers rustiger oversteken. 

Naast de aanleg van een middeneiland vormt Wegen en Verkeer in samenwerking met De Lijn de bushaltes ‘Klooster’ en ‘Centrum’ om tot één bushalte ‘Herfelingen-centrum’ ter hoogte van de basisschool. Beide bushaltes liggen vrij dicht bij elkaar en worden daarom omgevormd naar een kwalitatieve bushalte in overleg met Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt vanaf het voorjaar van 2023 ook de bushalte ‘Herne Heldenplein’ toegankelijker op de Ninoofsesteenweg (N255) in Herne. Meer info hierover kan u terugvinden op deze webpagina

Timing en impact?

Werken vanaf 20 maart

Volgens de huidige planning starten de werken op de Steenweg Asse op maandag 20 maart en duren ze 7 weken tot begin juni. De werken verlopen in 3 fasen:

  • Fase 1: werken richting Edingen
  • Fase 2: werken richting Asse
    • Om de hinder voor de schoolgaande jeugd te beperken, werken we tijdens de paasvakantie ter plaatse aan de ingang van de school. 
  • Fase 3: aanleg middengeleider