Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg toegankelijke bushaltes op Heldenplein

Aanleg toegankelijke bushaltes op Heldenplein

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N255

Wat en waarom?

Twee nieuwe bushaltes en veiliger fietspad

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N255) aan het Heldenplein in Herne. Beide haltes krijgen een verhoogd perron en blindengeleiding zodat iedereen er vlot de bus kan nemen.

Het Heldenplein wordt ook ingericht als Hoppinpunt, waar weggebruikers een vlotte overstap hebben tussen de verschillende vervoersmiddelen. Daarmee brengen we alle beschikbare vervoersmiddelen samen op één locatie, waarbij alle informatie steeds terug te vinden is op de Hoppinzuil. Ook het fietspad wordt opnieuw aangelegd, maar blijft voor de bushalte liggen. Er wordt wel voldoende ruimte voorzien voor busreizigers om veilig af te stappen, voor ze het fietspad kruisen. Aan de bypass tussen de Stationsstraat en de Ninoofsesteenweg wordt het fietspad verlegd zodat fietsers beter zichtbaar zijn voor automobilisten.

Timing en impact?

Nog geen concrete timing

Volgens de huidige planning voert de aannemer deze werken uit eind 2023. Een concrete timing is er nog niet. Zodra we meer weten over de timing en hinder voor het verkeer, leest u dat hier.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier