Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud wegdek Brusselsesteenweg (S-bocht)

Structureel onderhoud wegdek Brusselsesteenweg (S-bocht)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N4

UPDATE 19/05/2020: De werken aan de Brusselsesteenweg in de S-bocht zijn bijna afgerond. De aannemer plaatst deze week de toplaag asfalt en de nieuwe markeringen. Op maandag 25/5 worden er ook nog greppels aangelegd in gietasfalt en wordt de werf opgeruimd.  De werf blijft dus ook nog gedurende het volgende weekend afgesloten. Asfalterings- en markeringswerken zijn sterk afhankelijk van het weer. Als alles vlot verloopt kan de S-bocht maandagavond 25 mei reeds opengesteld worden voor het verkeer. Bij regenweer zal het een extra dag uitgesteld worden en kan de S-bocht pas op dinsdagavond 26 mei open gaan.

Wat en waarom?

Grondig onderhoud van de S-bocht 

In de S-bocht in het centrum van Overijse ter hoogte van de Sint-Martinuskerk kreeg het wegdek in de loop der jaren last van spoorvorming en oneffenheden. De afgelopen jaren gebeurde er regelmatig lokaal onderhoud. In het voorjaar van 2020 wordt het wegdek grondig aangepakt. 

Wat houdt het onderhoud in? 

Over een afstand van zo'n 700 meter wordt het wegdek van de Brusselsesteenweg in Overijse grondig vernieuwd. De bestaande asfaltlaag wordt verwijderd, waarna we de putdeksels vernieuwen en een nieuwe asfaltlaag aanleggen. In de zone van de S-bocht zelf zijn er bovendien nog extra herstellingen nodig.

  • In de S-bocht (ter hoogte van de Sint-Martinuskerk) wordt het wegdek volledig vernieuwd. Waar nodig wordt hier ook de fundering vervangen.  In een aantal zones worden ook de onderlagen hersteld en greppels in gietasfalt vernieuwd.
  • Ter hoogte van het Justus Lipsiusplein (in de S-bocht) zijn er nog kasseien in de ondergrond aanwezig. Hier wordt een nieuwe fundering aangelegd.
  • Buiten de zone van de S-bocht wordt enkel de bovenste asfaltlaag van het wegdek vervangen.

Gelijktijdig met deze herstellingswerken zullen in opdracht van Aquafin ook de riooldeksels worden opgehoogd vanaf de Clement Vanophemstraat tot aan de herstellingswerken ter hoogte van huisnummer 51. Voor deze werken worden geen aparte omleidingen voorzien.

Situeringskaart Overijse N4 Brusselsesteenweg
Fasering Overijse S-bocht onderhoudswerken

Timing en impact?

Werken duren tot einde mei

De werken aan de Brusselsesteenweg in de S-bocht kunnen in de loop van volgende week dinsdag 12 of woensdag 13 mei opnieuw starten. De exacte startdatum is afhankelijk van het nieuw geleverd materiaal voor asfaltwapening. Als de weersvoorspellingen zoals vermeld voor de volgende twee weken positief blijven, kan de aannemer de werf nog steeds tegen eind mei afronden. In het tabblad 'Actuele hinder' hiernaast leest u alles over de maatregelen voor het verkeer.