Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioleringswerken Vliegtuiglaan in Gent

Rioleringswerken Vliegtuiglaan in Gent

Algemeen Overzicht

Plaats

Weg

N424

Op maandag 28 oktober startte FARYS met rioleringswerken in de Vliegtuiglaan ter hoogte van Rigakaai. Het doel van de werken is de overlast bij regenweer in Oostakker en Sint-Amandsberg te verminderen. Vanaf  Aansluitend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de asfalt van het wegdek. 

Wat en waarom?

Op maandag 28 oktober 2019 startte FARYS met rioleringswerken in de Vliegtuiglaan ter hoogte van Rigakaai. Het doel van de werken is de overlast bij regenweer in Oostakker en Sint-Amandsberg te verminderen. Tijdens fase 1 en 2 zal er altijd doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk zijn, op versmalde rijstroken. Deze werken duren tot volgend jaar. Aansluitend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de asfalt van het wegdek. Voor meer info over de fasering van de werken door Farys klik hier.

Timing en impact?

Asfaltwerken zijn gepland in de zomer 2020. De planning is afhankelijk van het vlot verlopen van de rioleringswerken.Tijdens de asfaltering, die twee weken zal duren, zal telkens 1 rijrichting van de Vliegtuiglaan afgesloten zijn. Meer communicatie over deze fasen volgt later.