Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken N60 tussen De Pinte en Nazareth

Onderhoudswerken N60 tussen De Pinte en Nazareth

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N60

Op maandag 31 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op de N60 tussen De Pinte en Nazareth. De aannemer werkt tussen het kruispunt "De Klosse" in de Pinte tot aan de spoorwegbrug in Nazareth. Voor het comfort en de veiligheid komt er een nieuw wegdek in asfalt. Ook twee rotondes van de N60 worden volledig vernieuwd. Het verkeer rijdt over één rijstrook in de beide richtingen. Deze werken duren tot midden oktober. De planning kan nog wijzigen door de weersomstandigheden.

Wat en waarom?

De aannemer start met structurele onderhoudswerken op de N60 tussen De Pinte en Nazareth. Voor de richting Oudenaarde loopt de werfzone vanaf het kruispunt Klosse tot aan net voor de spoorwegbrug in Nazareth. In de richting Gent wordt gewerkt tussen de spoorwegbrug tot aan het kruispunt met Den Beer. Dit zijn de laatste zones waar nu ook geluidsarm asfalt komt. Ook de rotonde 'Makro' aan de Begionastraat en de rotonde 'Bonaparte' aan de Steenweg worden volledig vernieuwd. De werken zijn sterk weersgevoelig en duren, als alles loopt volgens plan, tot midden oktober.

overzicht fasering

Timing en impact?

Vanaf maandag 31 augustus rijdt het verkeer op de N60 rijdt langs de werfzone over één rijstrook in elke richting. Alle kruispunten blijven open. Op zondag 13 en zondag 20 september, wanneer de rotondes worden aangepakt, zal het verkeer een extra omleiding moeten volgen. Ook fietsers worden omgeleid.

fase 2a: 14 sept tot en met 18 september (afgerond)
fase 2B: van 21 september tot 24 september (afgerond)
Fase 2C: 25 september tot 29 september (afgerond)
fase 3a: van 30 september tot 1 oktober
fase 3a
fase 3b: van 2 oktober tot en met 6 oktober 
fase3b