Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Verkeer op versmalde rijstroken

De Meerdaalboslaan (N25) blijft open tijdens de werken. 

Fase 2: richting Haasrode/E40

 • Fietsverkeer:
  • Fietsers die vanuit de Technologielaan naar Haasrode/Oud-Heverlee willen rijden, rijden tussen de Technologielaan en de Geldenaaksebaan tijdelijk over het fietspad richting De Mol/Tiensesteenweg. Zij steken over aan de Geldenaaksebaan om hun weg verder te zetten.
  • De stad Leuven maakt van het stuk van de Ambachtenlaan ter hoogte van De Sterrekes tijdelijk een fietsstraat. Er zullen tijdens fase 2 van de werken namelijk meer (vracht)wagens dan gewoonlijk door deze straat rijden. Toch raden we de fietsers die gewoonlijk vanop de Geldenaaksebaan de Ambachtenlaan indraaien om bijvoorbeeld naar het Heilig Hartinstituut te rijden, aan om tijdens fase 2 van de werken deze route niet te volgen. Fiets je van Bierbeek of Haasrode naar Leuven? Kies dan voor een alternatieve route.
 • Openbaar vervoer kan door de werken eventueel vertraging ondervinden. Meer info vind je terug via delijn.be/routeplanner.
 • Gemotoriseerd verkeer:
  • Het gemotoriseerd verkeer rijdt over één versmalde rijstrook per rijrichting, op de weghelft richting De Mol/Tiensesteenweg
  • Het kruispunt met de Technologielaan is volledig open voor alle vier de rijrichtingen. Tijdelijke verkeerslichten regelen er de verkeersstromen.  
  • Het kruispunt met de Geldenaaksebaan blijft open. Ook daar regelen tijdelijke verkeerslichten er de verkeersstromen.   
  • Het kruispunt met de Ambachtenlaan is afgesloten. Er is geen verkeer mogelijk tussen de Ambachtenlaan en de Geldenaaksebaan.

In de normale toestand zonder werken mogen alleen bussen en fietsers de Ambachtenlaan ter hoogte van ‘De Sterrekes’ in en uit rijden. Tijdens fase 2 stellen we de straat tijdelijk open voor ander gemotoriseerd verkeer dat vanop de Geldenaaksebaan het bedrijventerrein wil bereiken. Uitrijden gebeurt via de Hertogstraat en de Naamsesteenweg. Fiets- en busverkeer mag de Ambachtenlaan wel nog in beide richtingen gebruiken. De straat wordt tijdens de volledige duur van de werken een fietsstraat. Met een (vracht)wagen mag je een fietser dan niet inhalen. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u en fietsers mogen de hele breedte van de rijweg gebruiken.