Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden op brug Lüdenscheidsingel aan Keizersberg

Onderhoud fietspaden op brug Lüdenscheidsingel aan Keizersberg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

R23

Wat en waarom?

Nieuwe waterdichting en asfaltverharding voor fietspaden op de brug

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan de fietspaden op de brug aan de Lüdenscheidsingel (R26) over de Mechelsestraat (N26a)

Door slijtage aan de waterdichting van de brug is het asfalt van de huidige fietspaden aan het laatste stuk van de Lüdenscheidsingel aangetast. De asfaltverharding van beide fietspaden op de brug wordt opgebroken. Er wordt een nieuwe waterdichting op dit deel van de brug aangebracht. Nadien worden beide fietspaden opnieuw heraangelegd in asfalt en kan er weer comfortabeler gefietst worden.

Timing en impact?

Werken in twee fasen tijdens de maand september

Het onderhoud van de beide fietspaden wordt in september uitgevoerd, aansluitend op de werken aan de leuningen van de brug aan de Mechelsepoort

De aannemer plant deze werken in twee fasen. In elke fase wordt een deel van de oprit naar of afrit van de Lüdenscheidsingel ingenomen. Fietsers volgen telkens een korte omleiding. Deze omleidingen zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de politie Leuven.

Fase 1: opbreken fietspad binnenring en inname rijstrook

  • Gemotoriseerd verkeer: inname van een rijstrook aan het einde van de oprit naar de Lüdenscheidsingel

Fase 2: opbreken fietspad buitenring en verkorte afrit

  • Voetgangers kunnen zonder hinder langs de werfzone passeren. 
  • Fietsers rijden bovenaan het verzonken fietspad van de Lüdenscheidsingel via de Oude Rondestraat en de Albert Woutersstraat tot aan de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26)
  • Openbaar vervoer: De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 4, 5, 6, 70, 318, 577, 600 en R90 kunnen vertraging ondervinden tijdens de werken.  Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
  • Gemotoriseerd verkeer: verkorte afrit van de Lüdenscheidsingel naar de Nieuwe Mechelsesteenweg

Zodra een concrete startdatum bekend is, leest u dat op deze webpagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier