Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden langs de Geraardsbergsesteenweg (N465) in Melle

Nieuwe fietspaden langs de Geraardsbergsesteenweg (N465) in Melle

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N465

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 1 maart met de uitbreiding en heraanleg van de fietspaden op de Geraardsbergsesteenweg (N465) tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat in Melle. Voor de veiligheid van de fietsers worden de fietspaden verbreed en grotendeels vrijliggend aangelegd. De werken zullen ongeveer 3 maanden duren.

Wat en waarom?

De aannemer vernieuwt de fietspaden op de Geraardsbergsesteenweg (N465) vanaf Gontrode-station tot net voorbij de aansluiting met de Potaardestraat in Melle. De werfzone is ongeveer 400 meter lang. Voor een beter wegcomfort en meer veiligheid komen er langs beide zijden van de gewestweg nieuwe fietspaden en krijgt de rijweg een nieuwe asfaltlaag. Aan de kant richting Oosterzele komt er nieuw stuk vrijliggend fietspad. Ook het wegdek van de steenweg krijgt een nieuwe toplaag. De werken starten op 1 maart en duren tot de zomer.

Timing en impact?

De Geraardsbergsesteenweg (N465) gaat volledig dicht tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat. Het gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om via Scheldeweg, Burgemeester Van Gansberghelaan, Landskoutersesteenweg, Lembergestraat, Aalmoezenijestraat. 

Fietsers rijden in de beide richtingen om via Watermolenstraat, Proefhoevestraat, Sint-Bavostraat, Bosstraat, Schoolstraat, Sint-Bavoplein, Kerkstraat en de Sint-Lievenstraat.

Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding, alle info aan de bushaltes of via www.delijn.be

omleidingsplan