Overslaan en naar de inhoud gaan

N46: heraanleg fietspaden langs Provincieweg in Herzele

N46: heraanleg fietspaden langs Provincieweg in Herzele

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N46

Op maandag 28 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de fietspaden langs de N46 tussen het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. Voor de veiligheid en het rijcomfort komt er een nieuwe asfaltlaag op de fietspaden langs beide zijden van de Provincieweg (N46) in Herzele. Het verkeer richting Zottegem kan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Aalst en fietsers rijden om. De werken gebeuren in twee fasen en zullen ongeveer een maand duren. 

Wat en waarom?

Op maandag 28 september start de aannemer met het vernieuwen van de betonnen fietspaden op de Provincieweg (N46) in Herzele. Vanaf het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de Kerk van Hillegem krijgen de fietspaden langs beide zijden van de weg een nieuwe asfaltlaag. Ook de putdeksels in de fietspaden worden vernieuwd. De aannemer legt ruim 3 km fietspaden aan voor de veiligheid en een beter rijcomfort van de fietsers. Deze werken zullen klaar zijn tegen midden oktober. 

Timing en impact?

Het verkeer op de Provincieweg (N46) richting Zottegem rijdt langs de werfzone. Het verkeer richting Aalst wordt omgeleid via de Europaweg (N42), Leenstraat, Hoogstraat, Oudendries, B.Matthysstraat en zo terug naar de Provincieweg (N46). Fietsers rijden om in de beide richtingen via de Stationsstraat, Mergellaan, Ternatstraat en de Perrestraat. De zijstraten blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Tijdens de asfalteringswerken worden de zijstraten tijdelijk en zo kort als mogelijk afgesloten. 

omleidingsplan