Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken Tweekerkenstraat in Zottegem vanaf 15 juni

Herstellingswerken Tweekerkenstraat in Zottegem vanaf 15 juni

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Plaats

Weg

N454

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 15 juni met herstellingswerken in de Tweekerkenstraat (N454) in Zottegem. Voor de veiligheid en rijcomfort wordt het wegdek op verschillende plaatsen hersteld. De Tweekerkenstraat gaat volledig dicht (N454) en alle verkeer moet omrijden. De werken duren tot half juli.

Wat en waarom?

Op 4 zones zal het betonnen wegdek worden opgebroken en worden vervangen door een nieuwe fundering en voorzien van deels nieuwe onderlagen en een volledige nieuwe toplaag in asfalt. Op verschillende plaatsen worden de riooldeksels vernieuwd en op gelijke hoogte van de rijweg gebracht ten einde trillings- en lawaaihinder te verminderen. Het betreffen de volgende zones:

  • Zone 1 : tussen huisnummers 1 en 21 (volledige breedte van de weg)
  • Zone 2 : tussen huisnummers 45 en 79 (volledige breedte van de weg)
  • Zone 3 : tussen huisnummers 82 en 92 (enkel 1 helft van de weg)
  • Zone 4 : tussen huisnummers 113 en 127 (volledige breedte van de weg)

De aannemer zal in 2 fasen werken ten behoeve van de toegankelijkheid tot de woningen. In een eerste fase zal zone 2 worden aangepakt, In een tweede fase de overige zones.

FASE 1

Bij de werken in fase 1 wordt zone 2 (tussen huisnummers 45 en 79) aangepakt, dit is de zone thv  Sint-Paulusplein. De weg wordt in zijn volledige breedte opgebroken. De rest van de Tweekerkenstraat blijft in deze fase volledig toegankelijk (enkel plaatselijk verkeer), een deel dient zijn toegang te nemen via de Erwetegemstraat en een deel via de Langestraat.

FASE  2

In een 2de fase worden zones 1, 3 en 4 aangepakt. Alle bewoners die tussen zone 1 en zone 4 wonen (dit is tussen huisnummers 21 en 113) dienen hun toegang te nemen via Erwetegemstraat – Hoevestraat – Groenstraat - Sint-Paulusplein. De bewoners die in een zone wonen waarvan het wegdek wordt vernieuwd hebben in deze fase geen toegang met hun wagen tot hun woning. 

Timing en impact?

  • Het verkeer dat komt uit de Kloosterstraat rijdt om via Smissenhoek, Gaverland, Luiveld, Assestraat, Gentweg (N42 - N42b), Europaweg (N42b - N42) en Langestraat (N454). 
  • Verkeer uit de andere richting rijdt om via Godveerdegemstraat, Leonce Roelsstraat, Sint-Annastraat, Frans de Beckstraat, Gustaaf Schockaertstraat, Burg. Firmin De Meyerstraat, Meerlaan (N462) en Erwetegemstraat.
  • Zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt in beide richtingen omgeleid via Kloosterstraat, Smissenhoek, Gaverland, Luiveld, Assestraat, Gentweg (N42 - N42b), Europaweg (N42b - N42) en Langestraat (N454). 
  • Fietsers rijden om via Godveerdegemstraat,  Zuster Angelalaan, Andre Schotteplein, Moeder Marielaan, Groenstraat, Hoevestraat en Erwetegemstraat.