Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op R4-Binnenring tussen Oostakker en Destelbergen

Herstellingswerken op R4-Binnenring tussen Oostakker en Destelbergen

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

R4

Vanaf maandag 12 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit op de R4 in Destelbergen. Het verkeer kan langs de werfzone passeren over één versmalde rijstrook. De oprit van E17 naar R4 blijft altijd open. De afrit van de wisselaar Destelbergen naar de E17 gaat enkele dagen dicht. Voor de veiligheid geldt er aan de werfzone een snelheidsbeperking van 50km/u. De werken zullen bij goede weersomstandigheden een week duren. 

Wat en waarom?

Voor een beter wegcomfort en de veiligheid vernieuwt de aannemer het asfalt op de R4 vanaf de spoorwegbrug net voorbij de oprit Oostakker tot aan de brug over de E17 in Destelbergen. Ook de uitvoegstrook naar de E17 krijgt een nieuw wegdek. De werken gebeuren in fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Vanaf zondagavond 11 april wordt de signalisatie geplaatst. Vanaf 12 april starten de asfaltwerken. De werken gebeuren bewust tijdens een verkeersluwere periode (paasvakantie).

Timing en impact?

Verkeerssituatie vanaf 11 april
Alle verkeer op de R4 aan de werfzone maakt gebruik van één versmalde rijstrook. De oprit van de Houtstraat gaat dicht en verkeer rijdt om via de Dendermondsesteenweg (N445). Daar blijven de op- en afrit open.

Verkeerssituatie van 15 april tot 18 april
De afrit naar de E17 gaat 3 dagen dicht, van donderdag 15 april tot zondagochtend 18 april en dan rijdt het verkeer richting Kortrijk om via de E40. Het verkeer richting Antwerpen kan keren aan het complex van Laarne.

omleidingsplan