Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op N494 in Kruisem en Wortegem-Petegem

Herstellingswerken op N494 in Kruisem en Wortegem-Petegem

Algemeen Overzicht

Datum

Weg

N494

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 22 februari met herstellingswerken op N494 in Kruisem en Wortegem-Petegem. De aannemer herstelt er op verschillende plaatsen het wegdek van de steenweg. Voor de veiligheid zal het verkeer in de beide richtingen worden omgeleid. De werken duren ongeveer twee weken.

Wat en waarom?

De aannemer start met herstellingswerken op de Anzegemsesteenweg (N494) in Kruisem en op de Kruishoutemseweg (N494) in Wortegem-Petegem. Hij herstelt in totaal 10 zones op de N494. Voor een beter rijcomfort wordt het asfalt afgefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag. Ook zullen op sommige plaatsen de kasseien worden vernieuwd en de aansluitingen van een aantal zijstraten worden aangepakt. De werken duren een tweetal weken. 

Timing en impact?

Het doorgaand verkeer tussen Wortegem-Petegem en Kruishoutem wordt in beide richtingen omgeleid via de Oudenaardseweg, de Deinzestraat (N459), de Oudenaardsesteenweg (N459). Plaatselijk verkeer en fietsers op de Anzegemsesteenweg en Kruishoutemsesteenweg volgen een lokale omleiding of passeren de werfzones via beurtelings verkeer, geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Dit hangt af van de werkzone.