Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting op Antwerpsesteenweg (N70a) in Sint-Amandsberg

Herinrichting op Antwerpsesteenweg (N70a) in Sint-Amandsberg

Algemeen Overzicht

Plaats

Weg

N70a

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met de herinrichting van het kruispunt van de August Van Geertstraat met de Antwerpsesteenweg (N70a) in Sint-Amandsberg. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te verbeteren leggen we een nieuwe oversteekplaats, vrijliggende fietspaden en een middeneiland aan.

Wat en waarom?

De aannemer start op 19 oktober met de heraanleg van nieuwe oversteekplaats ter hoogte van de A. Van Geertstraat in Sint-Amandsberg. Op de Antwerpsesteenweg komt een middeneiland zodat de voetgangers in twee keer kunnen oversteken. Tegelijk worden ook de fietspaden langs beide zijden van het kruispunt verhoogd heraangelegd. Ook het voetpad wordt vernieuwd. Om plaats te maken voor het veiliger fietspad zullen een 20-tal parkeerplaatsen verdwijnen. Op de achterzijde vindt u plan over de herinrichting.

herinrichting N70a

Timing en impact?

Werken in 2 fasen

  • Fase 1: 19 oktober tot eind november: ┬áDe aannemer werkt aan de kant van de Potuitstraat.
  • Fase 2: Eind november tot eind januari 2021: aannemer werkt aan de kant van de Van Geertstraat. In de laatste fase wordt de aansluiting van de A. Van Geertstraat op de N70a afgesloten.

Verkeersituatie

Gemotoriseerd verkeer

  • Tijdens de volledige duur van de werken blijft verkeer op de Antwerpsesteenweg tussen Dampoort en de Grondwetlaan in twee richtingen mogelijk.
  • Vanaf de Grondwetlaan is er via de Antwerpsesteenweg enkel verkeer stadinwaarts mogelijk. Verkeer staduitwaarts volgt een omleiding via de Victor Braeckmanlaan.

Openbaar vervoer volgt ook de omleiding via de victor Braeckmanlaan. Aan de bushaltes of op de www.lijn.be vindt u meer info.

Fietsers:

  • fase 1: fietsers staduitwaarts rijden via de Antwerpsevoetweg. Het kruispunt met de Grondwetlaan is wel bereikbaar. Fietsers stadinwaarts kunnen de N70a blijven volgen. Voetgangers kunnen langsheen de werfzone passeren langs de overkant van de straat.
  • fase 2: fietsers stadinwaarts zullen voor de werfzone de Antwerpsesteenweg moeten oversteken via een tijdelijke oversteekplaats en volgen de Antwerpsevoetweg. Fietsers richting Lochristi kunnen via het nieuwe fietspad de werfzone passeren.