Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg rotonde Tieltsesteenweg (N37) in Aalter

Heraanleg rotonde Tieltsesteenweg (N37) in Aalter

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N37

Vanaf maandag 15 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan de rotonde aan de Tieltsesteenweg (N37) in Aalter. De kwaliteit van het beton voldeed niet aan de opgelegde eisen en de aannemer zal de rotonde opnieuw aanleggen. De betonwerken gebeuren in drie verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. De werken duren ruim 3 maanden. Tijdens de werken wordt verkeer op de Tieltstesteenweg omgeleid.

Wat en waarom?

Bij de heraanleg van het nieuwe complex in Aalter zijn twee nieuwe rotondes ten zuiden van de E40 aangelegd. AWV stelt hoge kwaliteitseisen om ervoor te zorgen dat het wegdek duurzaam en comfortabel is. Proeven hebben aangetoond dat de kwaliteit van de rotonde die aansluit op de Tieltsesteenweg (N37) onvoldoende is, waardoor de vereiste levensduur niet gegarandeerd kan worden. Het betonnen wegdek van deze rotonde en de aansluitingen worden volledig heraangelegd. De werken gebeuren in 3 fasen en zullen ruim 3 maanden duren.

Timing en impact?

Fase 1: 15 maart - 1 april (afgerond)

Tijdens fase 1 pakt de aannemer het zuidoostelijk deel aan van de rotonde aan. 

faseringsplan 1

Fase 2: 2 april - 30 april

Vanaf vrijdag 2 april start de aannemer op het noordoostelijk deel van de rotonde

faseringsplan 2

Het verkeer op de N37 wordt volledig onderbroken. Alle verkeer moet omrijden. Het verkeer van Maldegem (N44) richting Tielt rijdt om via de steenweg op Deinze. Het verkeer op de N37 komende van Tielt naar N44/E40 blijft dezelfde omleidingen volgen.
In deze fase gaat de op- en afrit Aalter richting Gent dicht.

  • Oprit Aalter richting Gent rijdt lokaal om via de rotonde aan de Brouwerijstraat.
  • Afrit Aalter richting Gent wordt omgeleid via Oostkamp (E403) bestemming Ruiselede/Tielt en via Nevele met bestemming Aalter/N44.
fase 2 omleiding lokaal
omleiding op afstand fase 2
omleiding fase 2 zwaar vervoer
afrit afgesloten fase 2

Fase 3: van 3 mei - eind mei 2021

In de derde en laatste fase wordt enkele gewerkt aan de bypass aan de kant van de parking. Deze fase geeft geen hinder meer voor het verkeer.

 

faseringsplan 3