Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg bushaven en fietspad in klinkers naar betonverharding

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Wat en waarom?

Werken in garantie: beton bushaven wordt heraangelegd

Het Agentschap Wegen en Verkeer liet in april 2024 de klinkers van de bushaven en het fietspad vervangen naar een duurzamere oplossing in beton. De klinkers van de bushaven Kessel-Lo Valvekensstraat en het bijhorende fietspad op de Diestsesteenweg richting Diest waren verzakt. Uit proeven die we na werken namen, bleek dat het nieuw gestorte beton van de bushaven niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Het fietspad is wel goed heraangelegd. Deze herstelling vindt plaats binnen de garantieperiode en is volledig op kosten van de aannemer.

Timing en impact?

Een week werken vanaf maandag 1 juli

De aannemer breekt het beton van de bushaven uit en stort nieuwe beton tussen maandag 1 juli (7u) en maandagavond 8 juli (18u). Als het weer meezit, zijn de werken afgerond. Tijdens het weekend kan het beton volledig uitharden. Er is dan geen werfactiviteit te zien.

 In de werfzone is er parkeerverbod. Door de werken zijn de inritten van woningen met huisnummers 200 tot en met 212 niet toegankelijk tijdens de volledige duur van de werken. Wij vragen u vriendelijk om voor de start van de werken uw wagen te verplaatsen en buiten de werfzone te parkeren.

Enkel opnieuw omleiding voor fietsers

De aannemer werkt nu plaatselijk aan de bushalte zelf. De rijweg kan lichtjes versmald zijn, maar enkel het fietspad wordt ingenomen.

  • Voetgangers kunnen langs de werfzone doorwandelen. 
  • Fietsers richting Diest rijden een blokje om via de Richard Valvekensstraat en het Sportpleinpad om de Diestsesteenweg te bereiken. Het fietspad in de richting van Leuven is open.
  • Openbaar vervoer: De bushalte Kessel-Lo Valvekensstraat wordt niet bediend tijdens de werken. De Lijn plaatst een tijdelijke bushalte net buiten de werfzone ter hoogte van de Heuvelstraat aan de blinde muur met fietsbeugels. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.
  • Gemotoriseerd verkeer kan gewoon op de Diestsesteenweg de werfzone passeren.