Overslaan en naar de inhoud gaan

E34: vernieuwen asfalt in Kaprijke

E34: vernieuwen asfalt in Kaprijke

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Plaats

Weg

E34

Op maandag 28 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van het wegdek van de E34/N49 in Kaprijke. Voor een beter wegcomfort herstelt de aannemer het asfalt tussen het kruispunt met de Vaartstraat en de brug Stroomstraat. Het verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting en sommige op- en afritten gaan dicht. De werken duren ongeveer drie weken.

Wat en waarom?

Er komt nieuw asfalt op de E34/N49 tussen het kruispunt met Vaartstraat en  brug Stroomstraat  over een afstand van 4.5 km. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder te beperken. De asfaltwerken zelf starten begin oktober en duren 2 weken. De planning is afhankelijk van het weer

Timing en impact?

4 nachten: plaatsen doorsteken
De aannemer maakt de doorsteken en neemt hiervoor in beide rijrichtingen de linkerrijstrook in. Het verkeer rijdt op 28, 29, 30 en 1 oktober tussen 20u en 6u over één rijstrook in elke richting.

Fase 1: asfaltherstelling richting Antwerpen (3 oktober- 10 oktober)
De aannemer werkt op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting. De afrit N49 naar de Vaartstraat blijft open. Vanuit de Vaartstraat is de N49 niet bereikbaar. Ook het dwarsen van die N49 is niet mogelijk.
 

omleiding fase 1

Fase 2: asfaltherstelling richting kust (11 oktober- 16 oktober)
De aannemer wisselt van kant en werkt op de richting kust. Het verkeer blijft over één rijstrook rijden in elke richting. De oprit Vaarstraat blijft dicht en de afrit richting Kust gaat vanaf nu ook dicht. Lokaal verkeer kan via de E34/N49 in Oosthoek afrijden. 

omleiding fase 2
Fietsomleiding twee weken