Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen oversteekplaats en bushaltes ter hoogte van Egenhovenweg op Tervuursesteenweg

Aanpassingen oversteekplaats en bushaltes ter hoogte van Egenhovenweg op Tervuursesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N3

22/6/2022: Stad Leuven is na de nutswerken gestart met werken aan het voetpad. De aanpassing van de bushaltes en de oversteekplaats gebeuren na het bouwverlof tussen 1 en 26 augustus 2022. Meer info over de actuele hinder tijdens deze fase vindt u via de website van Stad Leuven

Wat en waarom?

Aanpassing bushaltes en veiliger oversteken voor voetgangers

Om meer ruimte vrij te maken voor voetgangers past de stad Leuven binnenkort de voetpaden aan op de Tervuursesteenweg (N3). Aan beide kanten van de rijbaan worden over een afstand van een kilometer tussen de berg Tabor en de Tervuursepoort veiligere en bredere voetpaden aangelegd.

Wegen en Verkeer past gelijktijdig de bushaltes en de oversteekplaats aan ter hoogte van het kruispunt met de Egenhovenweg:

Vandaag stoppen de bussen op de Tervuursesteenweg in een haltehaven, op een apart vak naast de rijbaan. Maar volgens de nieuwe principes van De Lijn houden bussen in de bebouwde kom voortaan halt op de rijweg zelf. Zo hoeft de bus niet meer in te voegen tussen het verkeer, waardoor hij tijd wint en stipter rijdt. Bovendien komt er zo ruimte vrij voor de nieuwe, bredere voetpaden en busperrons. De bushalte richting Bertem verplaatsen we een stuk naar achteren (richting Leuven). De andere bushalte (richting Leuven) blijft op dezelfde plaats. 

Het huidige zebrapad verleggen we naar de andere kant van het kruispunt met de Egenhovenweg. Het zebrapad ligt nu achter de bushalte richting Leuven, maar verplaatsen we een stuk naar achteren ter hoogte van huisnummer 185. Zo vermijden we gevaarlijke situaties voor voetgangers die vlak achter de bus zouden oversteken aan de bushalte richting Leuven.

Timing en impact?

Werken aan kruispunt en bushaltes in maand augustus

Tervuursesteenweg afgesloten vanaf 1 tot en met 26 augustus

Vanaf maandag 1 augustus tot en met donderdag 26 augustus wordt de Tervuursesteenweg afgesloten. Stad Leuven legt samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nieuwe, toegankelijke bushaltes aan en vernieuwt het kruispunt met de Tweekleinewegenstraat. Auto’s, bussen en fietsers volgen een omleiding. Meer info omtrent de hinder lees je binnenkort op de webpagina van stad Leuven.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier