Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuwe bushaltes Paul Van Roosbroecklaan

Aanleg nieuwe bushaltes Paul Van Roosbroecklaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N15

Vanaf maandag 5 augustus 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van nieuwe bushaltes op de Paul Van Roosbroecklaan (N15) in Heist-op-den-Berg. Ter hoogte van de zijstraten Hof Van Riemenstraat en Lostraat worden nieuwe bushaltes voorzien. Als alles vlot verloopt, zijn de werken tegen eind augustus afgerond.

Wat en waarom?

Nieuwe en comfortabele bushaltes

Op de Paul Van Roosbroecklaan voorziet De Lijn twee nieuwe stopplaatsen voor bussen. AWV zorgt voor de aanleg van de nieuwe en toegankelijke bushaltes langs beide zijden van de weg. We leggen de haltes aan met verhoogde perrons zodat reizigers makkelijk in- en uit kunnen stappen. De bushaltes komen ter hoogte van het kruispunt met de Hof Van Riemenstraat en ter hoogte van de rotonde met de Lostraat. Aan de rotonde wordt de bestaande haltehaven in de richting van Booischot verplaatst richting de Orshagenstraat en omgevormd tot een volwaardige bushalte met halteren op de rijbaan. Aan de overzijde, richting Putte/Mechelen, wordt lokaal ook een beperkt deel van het fietspad heraangelegd in asfalt.

Timing en impact?

Werken in twee fases

Van maandag 5 tot en met vrijdag 16 augustus worden de bushaltes langs de kant richting Putte/Mechelen aangelegd. Nadien, van maandag 19 tot en met vrijdag 30 augustus, volgen de bushaltes in de richting van Booischot

Eenrichtingsverkeer in Paul Van Roosbroecklaan

  • Voor voetgangers is er geen hinder tijdens de werken.
  • Fietsers kunnen de werken meestal passeren. Enkel tijdens de werken aan de bushalte ter hoogte van de rotonde met de Lostraat in de richting van Putte/Mechelen is dat niet mogelijk. Er wordt een korte omleiding voorzien via de Lostraat en het grindpad naar de Paul Van Roosbroecklaan. 
  • Tijdens de volledige periode van de werken (5 t.e.m. 30 augustus) geldt eenrichtingsverkeer in de Paul Van Roosbroecklaan voor gemotoriseerd verkeer. Richting Booischot blijft de N15 steeds open, het verkeer richting Putte/Mechelen moet een omleiding volgen. De omleiding loopt via de Lostraat en de Liersesteenweg (N10). Het eenrichtingsverkeer in de Paul Van Roosbroecklaan geldt tussen het kruispunt met de Bossestraat/Frans Coeckelbergsstraat en de rotonde met de Lostraat.